“We hebben het proces nu eindelijk van A tot Z gedekt!”

Simplefly is een bureau voor interactieve communicatie met de focus op online marketing en webdesign. Het bedrijf bestaat sinds 1 januari 2011 en opereert vanuit het centrum van Utrecht. Gripp ging in gesprek met Joram Dees, medeoprichter van Simplefly.

“Wij factureren uren, dat is ons verdienmodel”

Joram legt uit dat in de branche van online marketing en webdesign op uurbasis wordt gecalculeerd: “Zo declarabel mogelijk zijn, dat is ons verdienmodel”, aldus Joram. Echter ziet hij dat de registratie van uren bij veel andere bedrijven uit zijn branche beter kan. Zonde, want met goede urenregistratie kan er beter op productniveau gemanaged worden. Zo legt Joram uit dat goede urenregistratie inzicht kan geven in met welke producten gezonde marge behaald wordt: “Als wij zien dat een webdesigner amper declarabel is dan moeten wij meer sales gaan doen op het “ontwerpvlak”.” De uitgebreide urenregistratie en managementfuncties binnen Gripp geven hierin inzicht en maakt daardoor het managen op productniveau een stuk makkelijker.

“We hadden een apart systeem voor klantbeheer en een apart systeem voor offertes en facturen, dat hebben we nu gecombineerd in Gripp”

Daarnaast legt Joram uit dat Gripp naast urenregistratie gebruikt wordt voor het beheren van CRM-data: “Wij gebruiken Gripp voor het maken van offertes en het bijhouden van alle relaties, die hebben we er allemaal in staan. Gripp is daar het leidende systeem in voor ons.” Joram vertelt ook dat voordat ze met Gripp werkten verschillende softwarepakketten gebruikten zoals Highrise en factuursturen.nl en wat nou precies de meerwaarde is van Gripp: “We zijn bij Gripp terechtgekomen omdat we meerdere systemen gebruikten die allemaal iets goeds deden, we hadden een apart systeem voor klantbeheer en een apart systeem voor offertes en facturen. Dat hebben we nu gecombineerd in Gripp.”

“Door Gripp hebben we het proces van A tot Z gedekt en dat wilden we ook”

Over hoe Gripp gebruikt wordt in het proces van offerte tot factuur zegt Joram het volgende: “Door Gripp hebben we het proces van A tot Z gedekt en dat wilden we ook. Dus vanaf het moment dat iemand bij ons als lead binnenkomt en vervolgens het offerte traject ingaat en klant wordt, totdat het naar opdracht gaat waar medewerkers uren op kunnen boeken en waar vervolgens op gefactureerd wordt.”

“Al de oude contracten zijn in een keer geïmporteerd en ingevoerd.”

Simplefly gebruikt Gripp naast het maken van offertes en facturen ook voor het maken van contracten. Iets waarvoor ze in het verleden nog een handmatig systeem van Excelsheets voor gebruikten. Wij vroegen aan Joram hoe de overstap van het gebruik van Excelsheets naar Gripp is verlopen: “Gripp heeft daar mijn collega in begeleid en al de oude contracten en facturen zijn toen in één keer geïmporteerd. Hierdoor hebben wij onze factuurhistorie vanaf 1 januari 2011 ook nog helemaal. Echt helemaal top!”

Meer ervaringen van Internetbureaus

Met Gripp is handmatig gegevens overkloppen is definitief verleden tijd.

Kevin van Haare

Consultant bij Webton

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis