Al je relaties in één helder overzicht

Maak een eind aan de zoektocht naar contactgegevens van relaties. Met Gripp heb je al je contacten – klanten, leveranciers, prospects etc. – bij de hand in één helder overzicht. En met de handige zoekbox vind je snel waar je naar op zoek bent. De resultaten worden direct gefilterd of gesorteerd. Exporteren van gegevens? Ook geen probleem met Gripp!

Optimaliseer je customer service

Vragen van klanten over lopende orders, feedback en activiteiten beantwoord je snel en professioneel dankzij Gripp. De CRM-module geeft jou, maar ook collega’s van betrokken afdelingen, snel inzicht in wat je maar wilt weten over je klant. Dat werkt wel zo efficiënt. En biedt bovendien inzicht in de toekomstige wensen en eisen van klanten.

Krachtige timeline functie

Dankzij de grafische weergave in de handige timeline vanin Gripp zie je terug wanneer een offerte online geopend of geaccepteerd is, wanneer deze is omgezet naar een opdracht en wanneer deze gefactureerd is. Ook kun je eenvoudig notities aanmaken, activiteiten inplannen en e-mails sturen bij relaties, offertes, verkoop- en inkoopopdrachten, taken, verkoop- en inkoopfacturen en contracten. Alles bij de hand. En in de hand.

Registreer élk klantcontact

Log elk gesprek en voeg eenvoudig bijlages toe. Zo weet je exacte wat er besproken is en heb je alles bij de hand.

Leg e-mails automatisch vast

Creëer grip op je e-mails en leg ze automatisch vast zoals jij het wilt. Koppel eenvoudig met Outlook of Gmail.

Haal meer uit marketing automation

Versterk je marketing automation door je CRM aan te koppelen aan marketingtools als Active Campaign en Mailchimp.

Weet altijd wat er speelt

Ontvang een notificatie van alle statussen in Gripp. Bij offertes, facturen en zelfs verjaardagen van collega’s.

En dan ook nog...

 • Krachtige zoek-, sorteer- en filterfunctie
 • Snel data segmenteren dankzij tags
 • Eenvoudig relaties importeren en exporteren

Gepersonaliseerde offertes in jouw huisstijl

Hoe persoonlijk wil je het maken? Met Gripp heb je de beschikking over een veelheid van templates om professionele offertes te maken, die helemaal in jouw huisstijl zijn. En zeker zo belangrijk: die naadloos aansluiten bij de verwachtingen van je klant. Daarmee vergroot je de kans op een succesvol offertetraject aanzienlijk!

De sales pipeline in één helder overzicht

Hoe staat het ervoor met je leads en prospects? Het antwoord op deze belangrijke en dagelijks gestelde vraag krijg je van Gripp. In één helder overzicht maakt Gripp de sales pipeline inzichtelijk voor je. Daarmee weet je precies wat je te doen staat, is het eenvoudiger om forecasts te maken en verbeter je het sales-proces.

Laat offertes digitaal accorderen

Via het klantportaal in Gripp kun je klanten de mogelijkheid bieden om offertes te bekijken en met één druk op de knop online te accepteren. Dat maakt beslissingen nemen nóg eenvoudiger. Uiteraard ontvang jij direct een notificatie, zodra je klant akkoord geeft op de door jou uitgebrachte offerte. Direct aan de slag!

Laat je klanten beslissen

In Gripp kun je eenvoudig aangeven of je klant enkel specifieke groepen of regels van je online offerte kan accepteren.

Uitzonderlijke uitzonderingen

Geen klant is hetzelfde. En dat geldt ook voor offertes. Gripp is voorbereid op specifieke (prijs)afspraken.

Werken met staffelprijzen

Hogere afname, lagere prijzen? Geen probleem! Gripp pakt automatisch de juiste prijs bij het opstellen van je offerte.

Maak professionele calculaties

Gebruik een basis-offerte en geef per item de bijbehorende afspraken aan: op basis van een vast bedrag, begroting of nacalculatie.

En dan ook nog...

 • Handige timeline per offerte
 • Eenvoudig condities instellen
 • Automatische signalen en notificaties

Mis nooit meer een deadline

Met Gripp bepaal je binnen een handomdraai de prioriteit van iedere taak. Zo zorg jij te allen tijde dat deadlines gehaald worden en dat je focus legt op de juiste acties. In Gripp splits je projecten eenvoudig op in verschillende fases. Per fase bepaal je niet alleen de bijbehorende acties maar ook wie deze acties moet oppakken en wanneer ze afgerond moeten zijn. Zo ontstaat automatisch een overzichtelijke roadmap met een duidelijk overzicht voor het hele team.

Taken aanmaken en plannen

Een project of opdracht bestaat vaak uit meerdere taken. In de planningsmodule van Gripp is het daarom mogelijk om snel taken aan te maken voor alle medewerkers in jouw team. Dankzij de handige kleurcodering wordt het bovendien in een oogopslag duidelijk wat de status is van iedere taak. Het inplannen van taken in de agenda gaat makkelijker dan ooit en biedt veel mogelijkheden om de juiste mensen op het juiste moment aan de juiste taak te laten werken.

Wie heeft (nog niet) geregistreerd?

Kijk jij naar de juiste cijfers? Met de handige urenweergave zie je in direct overzicht of alle uren gelogd zijn. In de weergave wordt de beschikbaarheid van medewerkers visueel afgezet tegen de geregistreerde uren. Zo zie je snel wie een achterstand heeft met urenregistratie. Gelukkig kun je er dankzij de automatische notificaties op rekenen dat jouw team altijd bij is met urenregistratie. Hierdoor ontvang je altijd een melding als de geregistreerde uren afwijken met jouw standaard beschikbaarheid.

Registreer uren op dag- of weekniveau

Iedereen heeft een eigen manier van werken. Daarom kies je in Gripp de werkwijze die het beste bij jou past. Medewerkers kunnen uren op dag- of weekniveau registreren, dat kan in de urenregistratie module maar ook via de klantenkaart. Daarnaast voeg je in iedere weergave eenvoudig een omschrijving toe. Ook wanneer je terugblikt op geschreven uren heb je keuze uit verschillende niveaus, gedetailleerd of juist overkoepelend.

Soepele integratie tussen uren en planning

Samenwerken op een centrale plek, dat is het geheim van efficiëntie! Dankzij de naadloze integratie tussen alle onderdelen binnen Gripp kijk je altijd naar de juiste cijfers.

Rechtenprofielen zoals jij dat wilt

Niet alle gegevens zijn voor alle ogen bedoeld. Met de uitgebreide rechtenprofielen zorg je dat medewerkers precies de informatie zien die zij nodig hebben.

Direct inzicht in declarabiliteit

Hoe declarabel zijn mijn medewerkers? Wat is het verschil in declarabiliteit als ik de planning vergelijk met de daadwerkelijk geschreven uren? Gripp geeft antwoorden.

Taken omzetten naar uren

Aan het einde van de dag kun je met één druk op de knop alle ingeplande taken omzetten naar uren. Geen berekeningen meer nodig en meer tijd over om te besteden aan jouw klanten.

En dan ook nog...

 • Flexibel plannen zoals jij dat wilt
 • Overzicht op overkoepelend- en detailniveau
 • Behoud overzicht op alle taken en uren

Geen omkijken meer naar

Facturen afkomstig van een offerte, opdracht of handmatig aangemaakt, verlies je nooit meer onbedoeld uit het oog. Met Gripp wordt je altijd op de hoogte gehouden van de status van de factuur via een zelf in te stellen facturatiepad. Vervolgens wordt alles bijgehouden en met een enkele druk op de knop heb je alle facturen, herinneringen en aanmaningen verstuurd. Voor nog meer gemak kun je gebruik maken van basis-facturen om een template van veel gemaakte facturen te creëren. Daarna alleen nog even de klantnaam invullen, en klaar!

Contracten & periodieke facturen

In Gripp kun je eenvoudig contracten aanmaken. Bij het instellen van een periode en looptijd worden de facturen vervolgens automatisch klaargezet voor verzending. Ook complexe opdrachten worden op de juiste manier gefactureerd. Een combinatie van opdrachten met een vaste prijs, begroting of op basis van nacalculatie wordt moeiteloos door Gripp verwerkt. In het opdrachtenoverzicht kun je op elk moment de huidige waarde van de opdracht zien. Zo weet je precies waar je aan toe bent en vergeet je nooit meer een factuur aan te maken.

Uitzonderingen? Ook daar is aan gedacht.

Niet iedere factuur is hetzelfde. Een uitzondering op bijvoorbeeld een tarief of adres komt bij veel organisaties regelmatig voor. Uiteraard wil je klantgericht te werk gaan en niet beperkt worden door de mogelijkheden van jouw systeem. Gelukkig kun je dergelijke uitzonderingen eenvoudig invoeren in Gripp. De uitzonderingen worden vervolgens automatisch doorgevoerd bij het opmaken van een factuur. Een echte timesaver!

Voeg facturen samen

Minimaliseer het aantal facturen, en dus de administratieve last voor jou en je klant, door het samenvoegen van facturen. Met een druk op de knop neem Gripp je dit werk uit handen!

Een blije boekhouder

Download eenvoudig Excel-bestanden in een formaat geschikt voor tal van boekhoudpakketten. De boekhouder zal blij met je zijn!

Online betalingen via iDeal, Paypal en meer.

Krijg je facturen sneller betaald door gebruik te maken van online betalen. Je klanten kunnen de factuur direct betalen bij het bekijken ervan. En wanneer de factuur voldaan is, wordt er automatisch een betaling geregistreerd in Gripp.

Betalingen & Automatische incasso's via SEPA

Facturen die middels automatische incasso moeten worden voldaan, kunnen in het nieuwe SEPA-formaat worden gedownload, en worden aangeboden bij alle Nederlandse banken.

En dan ook nog...

 • Direct overzicht & uitgebreide rapportages
 • Live-koppeling met o.a. Exact en Twinfield
 • Al je facturen op zak met de Gripp-app
Boekhouding koppelen
In Gripp boekhouden

Gripp koppelt eenvoudig met jouw favoriete boekhoudpakket

Live-koppeling met Exact en Twinfield
Met de live-koppeling worden jouw gegevens uit Gripp direct doorgezet naar het boekhoudpakket. Hierdoor hoef je geen gegevens meer handmatig te exporteren en importeren.
Export templates voor andere boekhoudpakketten
Is er nog geen live koppeling met jouw boekhoudpakket en wil je de boekhouding ook niet in Gripp doen? Dan zijn er gelukkig exportmogelijkheden voor verschillende boekhoudpakketten zodat je gegevens snel kunt doorzetten.

En dan ook nog...

 • Handige notificaties
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Altijd je boekhouding bij de hand met de Gripp-app

Doe je boekhouding in Gripp en je bent altijd bij.

Bankmutaties verwerken
Bankmutaties worden in Gripp moeiteloos ingelezen waardoor je altijd een correct overzicht hebt van betaalde (inkoop)facturen en overige gemaakte kosten.
Live koppeling via Ponto
Zonder omkijken je laatste banktransacties automatisch in Gripp! Bespaar tijd met deze handige functie. Beschikbaar voor zowel Nederlandse als buitenlandse banken.
Klaar voor de toekomst
Met Gripp ben je futureproof. Dankzij 2-niveau's van verdichtingen conform RGS, en de ondersteuning van UBL in de inkoop- en verkoopfacturen, staat niets je meer in de weg om nu, maar ook straks het maximale uit jouw Gripp omgeving te halen.

En dan ook nog...

 • Automatiseer je boekhouding
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Altijd je boekhouding bij de hand met de Gripp-app

Een vooruitziende blik met forecasts

Bij rapporteren is het van belang om te leren van historische data en trends. Hoe waren de afgelopen maand mijn resultaten? Hoe staat dit in verhouding tot dezelfde periode in het jaar ervoor en welke acties kan ik uitzetten om te handelen op trends? Alleen door te leren van het verleden kun je anticiperen op de toekomst, en dat is precies waar Gripp mee helpt. Met de forecast rapportages weet je precies waar je aan toe bent.

Gripp geeft antwoorden

Heb ik mijn targets gehaald? Hoe staan de prestaties in verhouding tot een andere periodes? Wie is te laat met betalen? Waar zitten mijn klanten? Hoeveel uur is geschreven ten opzichte van de planning? Dit soort vragen zijn bij veel organisaties aan de orde van de dag. Gripp geeft antwoorden. Zo vergelijk je zelf de te definiëren periodes met elkaar op het gebied van klant-omzet, accountmanager-omzet, of inkoop en spiegel dit af tegen vooraf ingestelde targets. Met handige features zoals de kaartfunctie, urenrapportages, ranglijsten en forecasts vind je altijd een antwoord op jouw business vraagstukken.

Inzicht in de opbouw van je omzet

Met de krachtige omzetrapportage zie je precies waar de meeste omzet vandaan komt. Vervolgens kan er gegroepeerd worden op grootboek, kostenplaats, debiteur of product. De sales monitor toont alle uitgebrachte offertes, opdrachten en facturen in de tijdsperiode die jij kiest. Hierdoor ontstaat niet alleen transparantie in de bron van omzet maar zie je ook direct hoeveel uitgebrachte offertes doorgaan en waar jouw prospects afhaken. Perfect voor het nemen van strategische beslissingen.

Real-time onderhandenwerk-overzicht

De status van je onderhandenwerk voor opdrachten op een bepaalde peildatum is direct op te vragen.

Overzichtelijke ranglijsten

Vergelijk zelf te definiëren periodes met elkaar op het gebied van klant-omzet, accountmanager-omzet, of inkoop en spiegel dit af tegen vooraf ingestelde targets.

Export van gegevens

Alle gegevens zijn eenvoudig te exporteren naar een Excel-sheet. Zo kun je altijd gedetailleerd aan de slag met je data.

Kies je eigen weergave.

Niet iedereen wil dezelfde informatie zien. Daarom heeft Gripp ervoor gezorgd dat je zelf kunt bepalen welke kolommen je ziet, in welke volgorde, met welke filtering en met welke sortering en eventuele groepering.

En dan ook nog...

 • Maatwerk rapportages mogelijk
 • Krachtige BI functies
 • Visualiseer je data

Dat was het. Nog lang niet…

Wat je tot nu hebt gezien in de grand tour, was Gripp-functionaliteit om je primaire bedrijfsproces te ondersteunen. Van eerste contact tot en met de factuur. Maar met Gripp kun je nog veel meer.

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

 • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
 • Minder fouten, meer werkplezier
 • Sneller en verantwoord groeien
 • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis