Onze veiligheidsmaatregelen

Bij Gripp weten we dat onze klanten vertrouwen op ons als een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsprocessen en administratie. We hebben onze verantwoordelijkheden serieus te nemen. De veiligheid en betrouwbaarheid van onze software, systemen en verdere onderdelen die deel uitmaken van de Gripp toepassing zijn onze hoogste prioriteit. Onderstaand een overzicht van alle maatregelen die wij nemen.

Veiligheid

Inloggen
In Gripp zijn er diverse veiligheidsopties aan te zetten omtrent het inloggen in de applicatie, zoals 2-factor authenticatie, en IP-whitelisting. Zie voor meer informatie onze supportpagina.

SSL
Alle informatie die tussen uw browser en Gripp wordt uitgewisseld is beschermd tegen afluisteren met 256-bits SSL-encryptie. Via het slotje of groene indicatie in uw browser kunt u controleren of u niet in gesprek bent met een phishing-site die zich voordoet als Gripp, en dat uw gegevens zijn beveiligd tijdens het transport.

Firewalls
Gripp, en dus ook uw gegevens, rust veilig achter een goed dichtgetimmerde firewall.

Vulnerability scanning
De servers van Gripp worden dagelijks gescand op kwetsbaarheden door McAfee. Deze scans testen onze servers vanaf het internet, en alle nieuw ge√Įdentificeerde problemen worden zo snel mogelijk aangepakt.

Gescheiden databases
Elke klant van Gripp heeft een eigen database. Zo wordt de kans op informatielekkage zo klein mogelijk gemaakt.

Fysieke beveiliging
De Gripp servers bevinden zich in state-of-the-art datacenters van onze hostingpartner, met permanente bewaking, redundante voedingingen en generatoren, robuuste brandbestrijding, en zorgvuldig gecontroleerd klimaatbeheersing.

Betrouwbaarheid

Hosting
Gripp maakt gebruik van derden voor de hosting en opslag van de Gripp applicatie en de gegevens. Gripp maakt o.a. gebruik van:

  • Oxilion Managed Hosting
  • Google Cloud
  • Amazon AWS

Alle partijen voldoen aan de hoogste normen en ISO-certificeringen voor het correct opslaan van je gegevens.

Back-ups
U omgeving wordt dagelijks gebackupped. De backup wordt uit voorzorg op twee geografisch gescheiden locaties opgeslagen, en kan in noodgevallen snel worden teruggezet.

Servers in Nederland
De servers waar Gripp op draait staan in Nederland, en vallen dus onder het (goed geregelde) Nederlands recht. Dit betekend ook dat u juridisch eigenaar bent van alle data die u invoert in Gripp.

Verdere vragen?

Als u nog bezorgdheid over de veiligheid of vragen neem dan gerust contact met ons.