b2design-gripp

Meer tijd en overzicht door slimme planning

Als een bedrijf hulp nodig heeft met het bepalen en uiten van hun identiteit, kunnen ze terecht bij b2design. Het internet- en design bureau maakt al sinds 2004 diverse design producties. Door de vele opdrachten en de uitdagingen die daarbij komen kijken, had het bureau behoefte aan een overzichtelijke planning. Na een korte zoektocht kwamen ze uit bij Gripp. Die keuze leverde veel meer op dan het overzicht waar ze naar op zoek waren. 

B2design is in 2004 opgericht door twee jongens die hun passie volgden. Ze gingen zo erg op in hun projecten, dat ze de planning uit het oog verloren. ‘Eigenlijk was er geen planning’, vertelt Robert de Vries. De Vries werkt sinds 2018 bij b2design als operationeel directeur. ‘Voordat Gripp gebruikt werd, liep er intern veel uit. Een klant nam iets af voor honderd uur en er werd duizend uur aan gewerkt.  Dat is misschien mooi voor de klant, maar aan onze kant schiet dat niet op natuurlijk. Daarom werd Gripp aangeschaft.’ Het duurde even voordat Gripp daadwerkelijk efficiënt gebruikt werd. Daar bracht de Vries verandering in. ‘In eerste instantie werd Gripp gebruikt om planningen in te maken, maar ik kwam er al snel achter dat je er veel meer mee kan doen. Gripp is ideaal voor onze bedrijfsvoering, met name het relatiebeheer gedeelte is erg handig. 

Overzicht en groei

Daarnaast heeft Gripp nog meer opgeleverd voor het Groningse bedrijf. De Vries: ‘Het mes snijdt aan twee kanten; je bespaart kosten en je houdt meer tijd over. Naarmate ik Gripp meer ben gaan inzetten, zijn we gegroeid van 0 naar 8 klanten. Daarvoor hadden we enkel losse opdrachten.  Een klant levert ons een enorm groot project op. Naast de verhoogde omzet zorgt Gripp voor overzicht. ‘Ik kan vanuit één systeem bijna de hele bedrijfsvoering doen. Dat is het grootste voordeel van Gripp. Daarnaast word ik daar rustig van. Zonder Gripp hebben we twee extra werknemers nodig om interne processen in goede banen te leiden. Dat kost uiteindelijk veel meer tijd en geld. Gripp levert mij 25 uur per maand op. Dat is een mooi aantal uren om te investeren in andere zaken.’

”Gripp levert mij 25 uur per maand op.”

 

Ruimte voor verbeteringen

De functionaliteiten van Gripp passen bij de behoeften van b2design maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. Zo leek het de Vries handig om het slagingspercentage aan leads te kunnen toekennen, zodat je ziet wat het effect is van je salesacties en wat de waarde is van je leads. Dit is met de update van december 2021 doorgevoerd. Hiermee kunnen er lead scores toegekend worden aan relaties binnen gripp met bijvoorbeeld de koppeling tussen Leadinfo en Gripp. Verder is b2design alleen maar positief over het gebruik van Gripp. ‘Ik heb bij vorige werknemers met verschillende soorten CRM systemen gewerkt en ik ben heel tevreden over Gripp. Ik raad Gripp ook aan bij collega’s. Iemand die ik ken is sinds kort ook een heel enthousiaste gebruiker.’

Meer ervaringen van internetbureaus

Gripp werkt gebruiksvriendelijker, logischer en prettiger dan ons voormalige boekh...

Jasper Verbunt

Eigenaar bij Redkiwi

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis