Geen onnodige fouten meer met één pakket

Haan Reclamewerk uit Stiens, Friesland is specialist in sign producties. Van binnen- en buitenreclame tot het bedrukken van voertuigen en lichtreclame. Ze bedienen alle facetten van de sign branche en dat al jaren met groot succes. In Friesland is het bedrijf een begrip. Maar buiten de regio vaak ook. Als je het hebt over Haan Reclamewerk bij andere signbureaus weten ze vaak gelijk over wie je het hebt.  ‘Ik wilde een pakket waarmee planning, verkoop en opdrachten goed aan elkaar te koppelen zijn en kwam zo terecht bij Gripp’, vertelt Christiaan de Jong, eigenaar van Haan Reclamewerk.

Haan Reclamewerk werkt al jaren met Gripp. En dat is niet voor niets. Zo werden er voorheen nog weleens fouten gemaakt die met een systeem gemakkelijk voorkomen konden worden. En dat is zonde, zeker wanneer je als bedrijf zoveel passie steekt in je ontwerp en de uitvoering ervan. Fedde, accountmanager bij Haan Reclamewerk: ‘Vroeger ging er tijdens de hectiek van de dag nog weleens iets fout omdat we niet alle zaken vastlegde in een systeem. We besefte ons toen dat we de controle moesten terugkrijgen op het proces. En met Gripp lukte dat heel makkelijk.’ Het Signbureau maakt gebruik van verschillende features van Gripp zoals het maken van offertes en de capaciteitsplanning. Maar ook de kleinere features zijn waardevol voor het bedrijf. Fedde: ‘De timeline functie in Gripp is voor ons eigenlijk heel belangrijk. Alles wordt hierin gezet en dus weet je wanneer je de timeline bekijkt gelijk wat er speelt en wat je moet doen. Daarnaast is het makkelijk om een taak toe te voegen en deze te koppelen aan een persoon. Deze taak verschijnt dan direct in iemand zijn agenda. Dat is heel prettig.’

“Dankzij Gripp hebben wij al onze offertes en opdrachten onder controle en daardoor kunnen we ons volledig focussen op nieuwe sign-uitdagingen.”

 

Allard is werkzaam op afdeling planning en voegt toe: ‘Als ik mijn collega’s niet benoem in de timeline dan weet niemand wat hij of zij moet doen.’ Hij voegt er grappend aan toe: ‘En dan gebeurt er dus ook helemaal niks.’ Die toevoeging klinkt misschien alsof het hele bedrijf niet functioneert zonder Gripp maar de gewenning van dit proces zorgt voor zekerheid voor alle partijen en gaat het maken van onnodige fouten tegen.  Fedde: ‘Dankzij Gripp hebben wij al onze offertes en opdrachten onder controle. Hierdoor kunnen we ons volledig focussen op nieuwe sign-uitdagingen.’

De nadruk op verkoop

Voor Haan Reclamewerk was het belangrijk dat verkoop binnen het bedrijf meer nadruk kreeg. “We hebben hier vier mensen die offertes maken, waardoor een klant niet altijd op dezelfde manier van informatie werd voorzien. Daar heeft Gripp een goede oplossing voor. Zo krijgt elke offerte via het projectbeheer dezelfde standaardtekst mee van het signbedrijf. Professioneel, omdat de tone of voice naar buiten toe eenduidig is.

“Gripp is een pakket wat je prikkelt om actie te ondernemen. Zo kun je op de minuut nauwkeurig zien wanneer een klant een offerte heeft geopend. Daar kun je mooi op inspelen.”

 

Een nauwkeurig pakket

“Het is heel handig dat alles wat binnen het bedrijf gebeurt geregistreerd wordt”, zegt Christiaan de Jong. “We kunnen op locatie foto’s maken met onze telefoon en deze direct opslaan in Gripp, waardoor iedereen te allen tijde kan inzien wat de voortgang van het project is. Het moet creatief ogen, dat past bij onze markt, dus daar moet het projectbeheer ook in voorzien. Dat doet Gripp naadloos. Bovendien raak je zo nooit iets kwijt.“

Ook onderweg profijt van Gripp

Alle 26 medewerkers van Haan Reclamewerk loggen makkelijk in met hun eigen account. “Ook onderweg werken ze met het projectbeheer. De monteurs van het signbedrijf kunnen direct op locatie uren en materiaalverbruik registreren. Maar ook op het gebied van de planning is alles in het pakket te vinden, zodat onze mensen eigenlijk niet eens meer naar de zaak hoeven te komen om te weten wat ze moeten doen.”

“Gripp sluit naadloos aan bij signbedrijven. Wij zitten niet in een standaard markt, iedere opdracht is uniek. Dit projectbeheer denkt actief met ons mee en brengt ons verder.”

 

Meer ervaringen van Signbureaus

“We zijn sinds we met Gripp werken 40 procent minder tijd kwijt aan het doorvoeren...

Richard van der Hee

Eigenaar bij Van Essen Van Raay

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis