Administratie digitaliseren? Vugts Reclame koos Gripp.

Jan Vugts deed tot een half jaar geleden veel te veel zelf. Dat kon ook niet anders, de administratie, bedrijfsgegevens van relaties, planningen, urendeclaraties, lopende opdrachten: het was alleen op zijn computer te vinden. Gripp bood hem en zijn medewerkers uitkomst door alle administratie te digitaliseren en te stroomlijnen.

“Ik was bij ieder telefoontje betrokken. Elke opdracht zat in mijn hoofd of stond op mijn computer. Met Gripp heeft iedereen inzicht en is er veel meer rust in het bedrijf gekomen.” Jan Vugts, eigenaar van Vugts Reclame

Mijn functie als interne postbode is voorbij

“Een signbedrijf met zeven man personeel vergt een strakke planning en goede communicatie. We maken veel offertes, de opdrachten moeten worden ontworpen, geproduceerd en gemonteerd. Dit alles verliep via mij”, vertelt Jan. “Ik verzorgde het contact met de klant, speelde informatie door naar de ontwerper, was betrokken bij eventuele aanpassingen, bracht de monteurs op de hoogte van instructies, afleveradres en tijd. Kortom: ik fungeerde als postbode binnen het bedrijf.”

Een oud, vertrouwd systeem op de schop

“Het sijpelt er door de jaren in. Je vindt een systeem dat werkt en gaat daarop door. Vijftien jaar geleden startte ik in mijn eentje. Mijn vrouw kwam in het bedrijf werken en daarna volgden er meer maar het systeem veranderde niet. Facturen maakte ik op in Excel, communiceren deed ik via Outlook en montage-orders zaten keurig in plastic insteekhoesjes gesorteerd in bakjes. Aan het einde van de week spendeerde ik een complete zaterdag aan het bij elkaar scharrelen van informatie om de facturen correct op te stellen. Nu start ik vrijdag om half vier met factureren en ben ik een uur later klaar. Op tijd voor het weekend.”

“De molensteen is gelicht en collega’s bloeien op omdat ze veel zelfstandiger kunnen werken. Gripp is de blauwdruk geworden voor onze werkdag.” Jan Vugts, eigenaar van Vugts Reclame

Tijd voor klanten en nieuwe klussen

“De zeeën aan tijd die ik nu over heb, kan ik mooi investeren in klanten. Ik heb meer tijd om bij klanten langs te gaan, kan projecten beter doornemen en begeleiden en uiteraard is er nu meer tijd voor acquisitie. Dat is ideaal en ik hoop daar in de loop van het komende jaar de vruchten van te plukken. Door inkoopprijzen, productprijzen en de planning in Gripp actueel te houden en onze gewerkte tijd per opdracht te klokken heb ik bovendien een veel realistischer beeld van de opbrengst onderaan de streep. Ook dit komt ons bedrijf de komende jaren natuurlijk ten goede.”

“Ik was bang ellende te ondervinden van de overstap, maar we zijn zeer goed en persoonlijk geholpen. Twee Gripp-experts zijn hier geweest en hielpen met de inrichting. Het kost wat uurtjes om over te gaan, maar we krijgen er heel veel zekerheid en rust voor terug.” Jan Vugts, Eigenaar Vugts Reclame.

Meer ervaringen van signbureaus

Gripp is een pakket wat je prikkelt om actie te ondernemen

Christiaan de Jong

Eigenaar Haan reclamewerk

The proof of the pudding…

is in the eating. Probeer daarom Gripp gewoon 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen. Aan de slag!
Probeer nu gratis

Geen creditcard nodig. Geen gedoe.