Werken met freelancers is goed te doen dankzij Gripp

Textcase is gespecialiseerd in het vertalen van documenten, handleidingen, boeken en online teksten. Het Utrechtse vertaalbureau tekent onder meer voor de Nederlandse vertaling van de bestseller ‘Fifty shades of grey’ en voor veel webshop vertalingen, zoals die van fatboy.com en elho.com. Eigenaar Koert van der Scheer legt uit waarom Gripp niet meer is weg te denken uit de bedrijfsvoering van Textcase.

Koert is samen met partner Jelle Ruiterkamp fulltime bezig om alle lopende vertaalopdrachten in goede banen te leiden. Per opdracht wordt steeds een speciaal vertaalteam geformeerd. Elke vertaalopdracht bestaat uit een groot aantal fasen, zoals vertaling, dtp-opmaak, diverse correctierondes en final check. “Het houden van overzicht is voor ons cruciaal,” aldus Koert. “Gripp is daarbij voor ons inmiddels onmisbaar.”

“Het houden van overzicht is cruciaal voor ons. Gripp is daarbij voor ons onmisbaar”

Internationaal netwerk
Mede door de geografische spreiding van zowel opdrachtgevers als vertaalspecialisten is Textcase wereldwijd actief. “Wij werken met een internationaal netwerk van circa 5000 freelance vertaalspecialisten en online marketeers,” legt Koert uit. “Per opdracht zoeken wij steeds naar de beste match. Dan is het belangrijk dat wij onze database zo snel en goed mogelijk kunnen doorzoeken. Dankzij de tags, die wij in Gripp kunnen toevoegen, vinden wij in no time de beste man of vrouw voor de job.”

“Dankzij de mogelijkheid om met tags te werken, vinden wij in no time de beste man of vrouw voor de job”

Basis-offertes met een druk op de knop
Textcase heeft met veel opdrachtgevers vaste prijsafspraken gemaakt over bijvoorbeeld het vertaaltarief per woord en de projectmanagementkosten. “Deze afspraken hebben we in Gripp vastgelegd. Door gebruik te maken van zogenaamde basis-offertes maken we als het ware met een druk op de knop een nieuwe offerte aan. Dit scheelt ons veel invoerwerk en bespaart ons veel tijd.” De offerte wordt na acceptatie direct omgezet naar een opdracht. En na afronding van de opdracht wordt door een druk op de knop de factuur aangemaakt. “Super efficiënt”, geeft Koert aan.

“Van offerte naar factuur is maar een druk op de knop”

Automatische koppelingen facturen
Dankzij de boekhoudmodule zijn onze kosten voor (externe) administratie zeer gering. De online bankkoppelingen zorgen ervoor dat betalingen dagelijks automatisch gekoppeld worden aan facturen. En dankzij de rapportage krijgen we een super goed inzicht in hoe het bedrijf ervoor staat. We zijn al jaren erg tevreden over Gripp en kunnen het iedereen aanraden.

 

Meer ervaringen van contentbureaus

We werken al jaren met Gripp en zijn daardoor een stuk efficienter geworden.

Joanne Hakkert

Operations manager bij Fullframe

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis