“Gripp leerde mij beter plannen”

Toen Charlotte Backx van Tekstbureau Door Lotje Getikt haar eerste werknemer aannam, kwam ze er al snel achter dat een degelijke planning nodig was. Charlotte: “Zelf propte ik nog wel eens honderd werkuren in een week, maar dat wilde ik mijn medewerker niet aan doen. Gripp leerde mij overzichtelijker en beter plannen.”

“In andere systemen die ik uitprobeerde zag je wel hoeveel uren je draait, maar kon ik bijvoorbeeld niet vooruit plannen. In alle try-outs miste ik iets. Gripp heeft alles in één en zorgt voor overzicht.” – Charlotte Backx, eigenaar van Tekstbureau Door Lotje Getikt

Alles regelen vanaf elke plek

“Ik was direct enthousiast over Gripp, omdat alles met elkaar in verbinding staat. Je kunt een offerte schrijven, die vervolgens meteen omzetten in een opdracht, daar bepaalde uren aan hangen en die weer klokken. Zo krijg je inzicht in het hele projectverloop. Je houdt bovendien gemakkelijk bij wat de status van een opdracht is en wanneer de deadline is. Je kunt via mobiele apparaten altijd en overal kijken wat de status is van een opdracht. Dat werkt heel makkelijk.”

“Ik ben erg visueel ingesteld en vind het fantastisch dat Gripp werkt met overzichtelijke blokjes en kleurtjes. Dat helpt mij beter plannen.” – Charlotte Backx, eigenaar van Tekstbureau Door Lotje Getikt

Van een halve dag administratie per week naar een uur

Factureren via Gripp levert tijdswinst op. “Het is zo gemakkelijk: met een druk op de knop zet ik mijn afgeronde opdracht om in een factuur. Dat gaat snel en ik weet door de eenvoud zeker dat ik geen onderdelen vergeet. De facturen worden verstuurd in mijn eigen huisstijl en zien er gelikt uit. Ik ben er nog maar een uurtje per week mee bezig, in plaats van een halve dag zoals voorheen.”

Beter plannen door goede urenregistratie

Gripp zorgde voor meer overzicht bij Door Lotje Getikt. “We weten nu precies hoeveel tijd we gemiddeld aan een opdracht kwijt zijn, waardoor we beter plannen. We vullen alle opdrachten in de agenda in en ordenen onze werkdagen daardoor gemakkelijk weken vooruit. In zeer drukke periodes kunnen we het verwachtingspatroon van onze opdrachtgevers zo goed managen.”

Maatwerk offertes met standaard elementen

Via Gripp gaat offertes opstellen in een handomdraai. “Ik heb van al onze diensten producten aangemaakt waarbij ik prijs en omschrijving aangeef. Dit was wel even een klusje, maar daar pluk ik nu de vruchten van. Ik maak offertes op maat aan de hand van standaard diensten. Zie het als een bouwpakket dat ik geheel naar eigen smaak kan inrichten. Dit scheelt enorm veel tijd en mijn offertes zien er netjes en verzorgd uit. Doordat ontvangers de offerte direct eenvoudig online kunnen accepteren, gaat ruim 80 procent van de aanvragen door.”

“Gripp geeft mij een helikopterview over mijn bedrijf, zonder dat ik mijn medewerkers continu moet vragen naar de actuele stand van zaken.” – Charlotte Backx, eigenaar van Tekstbureau Door Lotje Getikt

Verschillende niveaus van bevoegdheid

Charlotte gaf haar medewerkers verschillende niveaus van bevoegdheid in Gripp. “De fulltimer heeft een uitgebreid dashboard, waar mijn stagiaires een heel beperkt overzicht hebben. Zij kunnen bijvoorbeeld wel opdrachten aanmaken, maar geen facturen of rapportages inzien. Iedereen kan zijn eigen planning en uren regelen. Dit zorgt voor een zelfstandigheid die ik graag terugzie bij alle medewerkers.”

Meer ervaringen van contentbureaus

We werken al jaren met Gripp en zijn daardoor een stuk efficienter geworden.

Joanne Hakkert

Operations manager bij Fullframe

Krijg net als 2.000+ bureaus ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

is in the eating. Probeer daarom Gripp gewoon 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen. Aan de slag!
Probeer nu gratis

Geen creditcard nodig. Geen gedoe.