Een state-of-the art bedrijfssoftware-oplossing

Questo is een creatief en veelzijdig reclamebureau, dat zich bezighoudt met grafisch ontwerp, sign & print en websites. Het bureau uit de omgeving van Eindhoven heeft een eigen ontwerpstudio en produceert nagenoeg alles in eigen huis, van gevelreclame tot autobelettering. Na tientallen soorten bedrijfssoftware te hebben bekeken, koos oprichter John Lavrijsen uiteindelijk voor Gripp.

Lavrijsen was al vanaf 2007 op zoek naar online bedrijfssoftware, die hem kon ondersteunen op het gebied van administratie, workflowmanagement en calculatie. “Ik heb meer dan 100 pakketten bekeken en 20 demo’s doorlopen.” Na eerst zelf een maatwerkoplossing te hebben laten ontwikkelen, koos Questo uiteindelijk in 2015 voor Gripp. “Die aanvankelijke maatwerkoplossing bleek te technisch en te ingewikkeld in het gebruik. Bovendien was het geen online programma, waardoor het niet automatisch werd geüpdatet.” Lavrijsen was dan ook blij dat hij in contact kwam met Gripp. “Zij hebben goed geluisterd naar mijn wensen en die één-op-één prima geïntegreerd in hun generieke oplossing.”

“Gripp heeft goed geluisterd naar mijn wensen en die één-op-één prima geïntegreerd in hun generieke oplossing”

Tijdsbesparing door templates

Questo werkt veel met samengestelde offertes, die zijn opgebouwd uit een groot aantal componenten. “Neem de productie van een lichtreclame. Daarvoor maken we eerst een ontwerp. Bij de uitvoering moeten we vervolgens een groot aantal verschillende handelingen uitvoeren, zoals lassen, frezen en zagen. Daarnaast worden er verschillende materialen in verwerkt, variërend van een LED-lamp tot en met een aluminium koker”, licht Lavrijsen toe. “Al deze parameters hebben we in een template verwerkt. In totaal hebben we een stuk of vijftien van die templates. Zo hebben we er bijvoorbeeld ook een voor autobelettering.” Dankzij deze templates hoeft Questo niet meer bij elke aanvraag opnieuw uitgebreide calculaties uit te voeren. “Dit scheelt ons heel veel tijd. Daarnaast is het traject van offerte naar opdracht naar factuur een peuleschil in Gripp.”

 “Ik kan nu in één oogopslag zien hoe we er financieel voor staan en dankzij de planningsmodule heb ik continu goed zicht op de workflow”

Risico’s uitgesloten

Sinds de ingebruikname van Gripp heeft Lavrijsen het inzicht in de complete bedrijfsvoering van Questo vergroot. “Ik kan nu in één oogopslag zien hoe we er financieel voor staan en dankzij de planningsmodule heb ik continu goed zicht op de workflow.” Daarnaast zorgt de ingebruikname van Gripp ervoor dat het facturatie vergeten onmogelijk is. “Dat risico loop je vooral bij abonnementen, zoals in ons geval bijvoorbeeld voor hosting. In het verleden waren we hiervoor afhankelijk van Excel-sheets en Word-bestanden. Dat behoort nu gelukkig tot het verleden.”

“Met Gripp heeft de signbranche er een state-of-the art bedrijfssoftware-oplossing bij”

Vrij van bugs

Lavrijsen is tevreden over de samenwerking met Gripp. “Ze zijn innovatief en hebben een goed oog voor trends en nieuwigheden. Het is een jong team boordevol inspiratie. De wijze van programmeren is goed, want hun oplossing is nagenoeg vrij van bugs. Met Gripp heeft de signbranche er een state-of-the art bedrijfssoftware-oplossing bij.”

Meer ervaringen van Gripp gebruikers

Gripp is een pakket wat je prikkelt om actie te ondernemen

Christiaan de Jong

Eigenaar Haan reclamewerk

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis