Efficiënte projectbewaking met API-koppeling in Gripp

Als je een project bewaakt met urenregistratie, wil je dat dit zo min mogelijk tijd in beslag neemt. Met een API-koppeling heeft Novusoft de urenregistratie in zowel Gripp als cloudontwikkelprogramma Visual Studio Team Services aan elkaar gekoppeld. De developers hoeven zaken daardoor niet meer dubbel in te voeren waardoor ze beter kunnen focussen op hun main job: coderen. Dat maakt de projectbewaking een stuk efficiënter.

Projectbewaking in Gripp nog uitgebreider

Novusoft zocht al enige tijd naar software op het gebied van urenregistratie en projectbewaking. Na een demo en inzicht in de processen van Gripp was meteen duidelijk waarom het programma zo geschikt is: met een doeltreffende API-koppeling is de urenregistratie van Gripp te koppelen aan de planning van de backlog en andere taken in Visual Studio Team Services (VSTS) van Microsoft.

Eén groot proces

Novusoft heeft tien Gripp-gebruikers. Zij prijzen sinds de start in mei de enorme verbetering in projectbewaking, vertelt eigenaar Jean-Pierre Kroezen. “Het proces van offerte naar factuur is eenvoudiger geworden. Ook de urenregistratie houden we in Gripp helder bij. Daarom is de koppeling met VSTS zo fijn. De urenindeling blijft accuraat. Je bespaart bovendien tijd omdat je je uren niet meerdere keren in verschillende programma’s hoeft te zetten.”

“Onze API-koppeling tussen Gripp en Visual Studio Team Services is fijn, omdat de urenindeling accuraat blijft. Je bespaart ook nog tijd omdat je je uren niet meerdere keren in verschillende programma’s hoeft te zetten.”

Urenregistratie in een overzichtelijk totaalpakket

Om een API-koppeling te bouwen heb je codekennis nodig. Je koppelt twee processen aan elkaar die niet overeenkomen. De gebruiksvriendelijkheid van Gripp is daarbij volgens Jean-Pierre een pre: “Gripp is een totaalpakket met koppelingsmogelijkheden en bovendien overzichtelijk. We hoefden in de begin- en overgangsfase weinig uit te zoeken. Hoe het werkt, spreekt voor zich.”

API-mogelijkheden voor alle Gripp-gebruikers

Een API met Gripp biedt talloze mogelijkheden. Dat is ook een uitkomst voor veel andere gebruikers. Novusoft helpt Gripp-gebruikers daarom graag aan een API die specifiek bij hun onderneming past: “API-koppelingen maken is ons werk. Vergelijk een API met het werken in Excel. Een student werkt met tabellen, een accountant met uitgebreide rapportages. De invulling bepaal je bij een API ook zelf. Je kunt het zo uitgebreid en ingewikkeld mogelijk maken.”

Meer ervaringen van Internetbureaus

Met Gripp is handmatig gegevens overkloppen is definitief verleden tijd.

Kevin van Haare

Consultant bij Webton

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis