Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Verbeterde sjabloonsets en viewers

Geplaatst op 21 april 2017 door Jack
In deze update: de sjabloonsets en bijhorende sjablonen en viewers worden voorzien van een update, en zijn er diverse verbeteringen bij offertes en opdrachten doorgevoerd. Daarnaast hebben we nog een aantal kleine handige verbeteringen toegevoegd.

Nieuwe sjabloonsets Type3 en nieuwe viewers

Veel van onze klanten hebben zelf de kennis en kunde om DocX-sjablonen naar wens aan te passen. De meest prachtige creaties hebben we al langs zien komen. Met onze nieuwe Type3 sjabloonsets kun je zelf met de DocX-sjablonen aan de slag, om zo je uitgaande documenten helemaal naar wens in te richten. De uitgaande e-mails zijn ook voorzien van een nieuwe frisse look. Je kunt daarvan zelf de teksten aanpassen, de footer instellen, een logo toevoegen, en de kleur van de actieknoppen bepalen.
Afbeelding
De online viewer die jouw klanten krijgen te zien is ook verbeterd. Zo worden de pagina's nu onder elkaar getoond, worden ze sneller en scherper weergegeven op alle apparaten, is de tekst ervan te selecteren, en zijn de bijlagen aan de rechterkant duidelijker zichtbaar. Alle kleuren en achtergronden zijn naar wens aan te passen in onze nieuwe viewer-editor, en ook de teksten aan de rechterkant zijn instelbaar. Teksten in een andere taal behoren daarmee bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.
Afbeelding
Op onze supportpagina vind je meer meer informatie over het instellen van de nieuwe Type3 sjabloonsets. We hebben tevens een pagina gemaakt met meer uitleg hoe je kunt overstappen
Bij de lancering van de nieuwe Look & Feel van Gripp ergens dit voorjaar, zal tevens opmaak (kopjes, vet/onderstreept/cursief, tabellen, en page-breaks) beschikbaar worden gemaakt in de diverse omschrijvingsvelden in Type3 sjablonen. Mocht je daar om zitten te springen, dan raden we je aan je oude sjabloonsets om te zetten naar de nieuwe!

Verbeteringen in opdrachten en offertes

Om het werken met offertes en opdrachten nog handiger te maken, hebben we drie van de meest gevraagde verbeteringen doorgevoerd:
 1. Je kunt vanaf nu van afzonderlijke offerte- of opdrachtregels taken aanmaken. Open de offerte of opdracht, en selecteer enkele onderdelen. Klik vervolgens onderaan op 'Maak taken...'. Voor alle geselecteerde onderdelen waar nog geen taak aan hangt, zullen taken gemaakt worden. Handig als je bijvoorbeeld in fases werkt, en nog niet voor alle onderdelen taken wilt aanmaken!
 2. Met deze update wordt het mogelijk om van een bestaande groep in een offerte of opdracht een pakket te maken voor later gebruik. Open hiervoor een offerte of opdracht, en ga met de muis naar de groepsregel. Je ziet hier de link 'Maak pakket...' verschijnen. Met een druk op de knop is je pakket gemaakt!
 3. Als laatste verbetering is het nu ook mogelijk om individuele regels te dupliceren. Onder de Bewerk en Verwijder linkjes zie je nu ook Dupliceer staan. De regel wordt op de plek van de huidige regel toegevoegd, waarna je de regel naar wens kunt verslepen.

Overige verbeteringen

 • Verbeterde export-bestanden in de boekhouding. Alle exports zijn nu in overzichtelijk opgemaakte Excel-sheets te downloaden.
 • Wanneer je verschillende bankrekeningen hebt, kun je deze voorzien van een kleurtje, zodat je in een oogopslag ziet bij welke rekening een mutatie hoort.
 • Er zijn diverse verbeteringen doorgevoerd in de Help-Wizard.
 • Er zijn verbeteringen doorgevoerd in de UBL generatie en verwerking. Uitgaande e-mails worden nu altijd voorzien van een UBL bijlage naast de PDF. Gripp is hiermee toekomstbestendig, en draagt hierdoor bij aan een algehele verlaging van de administratieve druk op het MKB.
 • Je kunt nu tags voordefiniëren in de instellingen.
 • API: Er zijn extra velden beschikbaar gekomen bij de entity Company, te weten vat en vatshifted.
 • API: Er zijn extra velden beschikbaar gekomen bij de entity Contract, te weten expirydate en isprojectcontract.
 • API: Het is eenvoudiger om een link op te zetten naar een specifieke pagina in Gripp. Meer informatie hierover vind je op de API-documentatiepagina, onderaan onder het kopje Deeplinking.

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!