Alle artikelen

2-factor authenticatie en andere nieuwe veiligheidsopties

Gripp biedt een aantal nieuwe opties om de veiligheid te vergroten. We geloven in keuzevrijheid, dus alle nieuwe opties zijn optioneel. Zo kan ieder voor zijn eigen situatie passende veiligheidsmaatregelen treffen. Meer informatie over dit onderwerp vind je op onze supportpagina.

2-factor authenticatie

Bedrijfsbreed kan 2-factor authenticatie worden geactiveerd. Na het activeren zullen alle medewerkers eenmalig een QR-code moeten scannen met een Authenticator App op de smartphone. Het inloggen gebeurt vervolgens door op de normale wijze een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, gevolgd door een gegenereerde code van de Authenticator App.

Zelf instellen van de sessietijd

Er komt een mogelijkheid om zelf in te stellen na hoeveel tijd een sessie van een gebruiker automatisch wordt gestopt bij inactiviteit. Stel je bijvoorbeeld in dat dit maximaal 4 uur is, dan zal de ingelogde medewerker na 4 uur van inactiviteit vanzelf worden uitgelogd.

Zelf instellen van de wachtwoordlengte

Gripp hanteert zoals voorheen altijd een minimum van 10 karakters, maar vanaf nu kun je deze ophogen met extra karakters voor meer veiligheid.

Whitelisten van locaties

Je kunt aangeven of gebruikers, wanneer ze voor het eerst inloggen vanaf een andere locatie, eerst via een link in een e-mail aan moeten geven dat dit is toegestaan.

Op afstand uitloggen van lopende sessies

Wanneer je niet meer precies weet of je overal bent uitgelogd, kun je sessies op afstand beëindigen.⇐ Import loonjournaalposten en verbetering verlofmodule

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis