Alle artikelen

Gripp update: databasevelden in vrije velden, tariefuitzonderingen exporteren en meer…

 

Afgelopen week heeft er weer een update plaatsgevonden. De belangrijkste nieuwe functionaliteiten en verbeteringen worden uitgelicht in video en tekst hieronder.

Nieuwe mogelijkheid voor vrije velden

Het onderdeel ‘vrije velden’ kennen we al langer in Gripp. Zo is het mogelijk om op de kaarten Relatie, Factuur, Opdracht, Project, Inkoopopdracht, Contract, Medewerker, Offerte, Contactpersoon en Inkoopfactuur vrije velden aan te maken, waarvoor geen standaard veld beschikbaar is. Bij een vrij veld kun je aangeven op welke pagina het onderdeel/onderwerp getoond moet worden.

Vanaf nu is het mogelijk om hierbij databasevelden aan te roepen. Hierdoor voorkom je dubbel invoerwerk, als je bijvoorbeeld een extra relatie/contactpersoon wilt koppelen aan een offerte of opdracht of relaties wilt onderverdelen tussen moeder/dochter relatie. Op deze manier kun je verschillende dochterbedrijven onder een moederbedrijf zetten, zodat ze een eigen adres kunnen behouden, maar wel direct gekoppeld blijven aan het moederbedrijf. Daarnaast zou het voor kunnen komen dat je een opdracht wil verbinden aan een andere opdracht. Bijvoorbeeld als het gaat om een garantie of nalevering. 

Tariefuitzonderingen exporteren en importeren

Tariefuitzonderingen van klanten kunnen na de update eenvoudig worden geëxporteerd. Je kunt daarmee voor al je klanten in één keer een prijswijziging doorvoeren. Je vindt de mogelijkheid om de tariefuitzonderingen te downloaden én weer te uploaden via het tandwiel ‘gegevens importeren’.

Bijlagen van facturen downloaden

Voorheen was het al mogelijk om verkoopfacturen te downloaden voor je eigen archief, zowel in een gecombineerd PDF bestand (handig om te printen), of als een ZIP-bestand met losse DocX-bestanden. Na de update wordt het mogelijk om ook een ZIP-bestand met de facturen als PDF-bestand te downloaden. Daarnaast bestond de mogelijkheid al om bij inkoopfacturen een zip-bestand te downloaden met alle toegevoegde bijlagen. Zo kun je gemakkelijk alles offline bewaren in je eigen archief.

Gefaseerde uitrol nieuwe Outlook-koppeling

De komende periode start Gripp met de gefaseerde uitrol van de nieuwe Outlook-koppeling. Mocht je als eerste gebruik willen maken van deze vernieuwde koppeling, laat het ons dan weten via support@gripp.com

 

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis