files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Handiger werken met offertes, veel kleine verbeteringen, en een vooruitzicht voor 2019

Geplaatst op 4 januari 2019 door Renate
Na een heerlijke kerstvakantie is het team van Gripp weer helemaal uitgerust om een prachtig nieuw jaar tegemoet te gaan, vol met leuke en handige ontwikkelingen. De eerste update van dit jaar bevat een hoop kleine handigheden die het werken met Gripp nét weer wat fijner maken.

Offertes toevoegen aan lopende opdrachten

Een wens die vaker dan eens voorbij is gekomen, is om extra offertes toe te kunnen voegen aan een bestaande opdracht. Met de update van dit weekend wordt dit mogelijk! In de pop-up van de actie Vervolgtraject offerte..., zie je dat er een extra optie is bijgekomen om de regels van de offerte toe te voegen aan een bestaande lopende opdracht van dezelfde relatie. Wanneer er meerdere offertes aan een opdracht gekoppeld zijn, kun je deze op de opdrachtdetailpagina bekijken via de actie Bijbehorende offertes openen....
Afbeelding

Offertes groeperen op slagingskans

In de relatief nieuwe kolomweergave van offertes is een extra optie toegevoegd. Je kunt de offertes nu niet alleen groeperen op fase, maar ook op slagingskans. Ook hierbij kun je offertes gemakkelijk van de ene kolom naar de andere slepen of de status veranderen naar geaccepteerd of afgewezen. Tevens kun je een offerte in dit overzicht direct archiveren
Afbeelding

Offertes in bulk omzetten

Aan het offerteoverzicht zijn twee bulk-acties toegevoegd voor het vervolgtraject van een offerte. Met een druk op de knop kan een selectie van offertes in één keer worden omgezet naar een opdracht, of worden gefactureerd. De offertes krijgen hierna de status geaccepteerd, en worden verplaatst naar het archief.

Zoeken bij het urenschrijfformulier verbeterd

Bij het urenschrijfformulier is de mogelijkheid om te zoeken op medewerkers uitgebreid. Nieuw is onder andere de mogelijkheid om snel de juiste medewerker te zoeken op basis van een skill of een tag.
Afbeelding

Hulpmiddelen bij het invullen van verlofbudgetten

Het invullen van verlofbudgetten is makkelijker gemaakt. Je kunt de restanten van het vorige jaar nu direct overnemen voor alle medewerkers. Daarnaast helpt Gripp je met het invullen van de nieuwe budgetten. In de instellingen van Gripp kun je aangeven hoeveel uur per week in jouw organisatie geldt als fulltime, en hoeveel uur verlof een fulltime-medewerker per jaar standaard ontvangt. Op basis van deze gegevens, en de bij de medewerker ingevulde roosteruren, berekent Gripp het aantal verlofuren.

Enkele kleine verbeteringen

De afgelopen weken is er, naast bovenstaande punten, hard gewerkt aan allerhande kleine verbeteringen. Een deel hiervan sommen we voor je op:
  • Er zijn extra tabjes bij Te plannen taken op de planningspagina toegevoegd. Daarmee is het mogelijk om alle lopende taken en alle verborgen taken weer te geven.
  • Er is een experimentele ondersteuning voor CODA-bankbestanden toegevoegd aan de bank-import module. Klanten van Belgische banken kunnen hiervan gebruikmaken.
  • Bij het downloaden van een betaalbestand bij inkoopfacturen is er een snelle preview van de eerste bijlage toegevoegd. Zo kun je op het laatste moment nog even dubbelchecken of het bedrag dat je gaat betalen overeenkomst met het factuurbedrag.
  • De geavanceerde filtering is uitgebreid met de mogelijkheid om te zoeken op gedeeltes van een stukje tekst. Om hiervan gebruik te maken kies je in de dropdown met vergelijkingstypen voor Bevat.
  • Zowel bij inkoopfacturen als verkoopfacturen is er een mogelijkheid bijgekomen om (een selectie van) facturen met een druk op de knop te crediteren en direct te verrekenen via een memoriaal. Na het maken van een selectie van (inkoop)facturen, kies je voor Crediteren en afboeken....
  • Documenten die je download om per post te versturen, worden nu ook als bijlage aan de timeline toegevoegd.

Waar zijn we verder mee bezig?

Het begin van een nieuw jaar is altijd een goed moment om vooruit te kijken. Steeds meer bedrijven weten Gripp te vinden als de oplossing voor veel van hun problemen, en dankzij feedback wordt Gripp continu doorontwikkeld met toevoegingen die er écht toe doen. Ook in 2019 gaan we door met onze klankbordgroepen, zodat branchespecifieke verbeteringen hun weg kunnen vinden in Gripp.
2019 wordt ook het jaar dat we ons aan gaan sluiten bij Simplerinvoicing. Hoewel Gripp al sinds 2015 e-factureren ondersteunt via UBL-facturen, willen we de mogelijkheid om direct te factureren naar overheden en andere instanties uitbreiden met Simplerinvoicing. Wanneer e.e.a. gereed is zullen we een test-periode starten, waarvoor geïnteresseerde klanten zicht kunnen aanmelden.
Tot slot kunnen we melden dat er intern hard gewerkt wordt aan nieuwe inzichten en rapportages. Met name de middelgrote tot grotere klanten kunnen hier straks hun voordeel mee doen, en zullen hun bedrijf dankzij nieuwe stuurinformatie nog beter kunnen leiden.

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!