Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Veel nieuws!

Geplaatst op 12 augustus 2019 door Jack
Het ontwikkelteam van Gripp heeft de afgelopen periode meer dan 100 kleine en grote verbeteringen doorgevoerd in Gripp. De belangrijkste zetten we hieronder voor je op een rij. Een groot deel van de verbeteringen is te danken aan de eerste twee werkgroepsessies die we recentelijk hebben gehad. Aan alle deelnemers: hartelijk dank voor jullie input!

Bepaal zelf welke kolommen je ziet

Jij wilt het ene zien, maar je collega juist iets anders. Vanaf nu kan elke medewerker zelf bepalen welke kolommen er in de hoofdoverzichten getoond worden en in welke volgorde. Onder het zoekveld zie je een klein tandwieltje waarmee je de instellingen van het overzicht kunt openen. In de pop-up kies je eenvoudig de gewenste kolommen en versleep je deze naar de juiste plek. Mocht je suggesties hebben voor extra kolommen? Laat het ons weten!
Afbeelding

Reden van afwijzen bij offertes

Na de update kun je in de instellingen van Gripp (Tandwiel > tabblad Offertes) enkele vaste redenen opgeven waarom offertes worden afgewezen, bijvoorbeeld omdat de prijs te hoog is. In kolommen-modus komt de vraag naar voren wanneer je een offerte naar het vakje Afgewezen sleept. Op de detailpagina is een dropdown toegevoegd bij de Vervolgtraject offerte-pop-up, en de Status wijzigen-pop-up. Via de rapportage Offerte > Draaitabel, groepeer je vervolgens eenvoudig op al deze redenen. Zo heb je achteraf een duidelijk beeld van het aantal offertes dat niet doorgegaan is, om welke reden dit was en hoeveel omzet er is misgelopen.
Afbeelding

Direct in-line bewerken van regels

Gripp helpt je nog meer tijd te besparen. Je kunt na de update direct het aantal, de prijs, en het kortingspercentage aanpassen van een regel zonder deze eerst te moeten bewerken. Zeker wanneer je met basis-offertes werkt (tip!) of veel gebruik maakt van pakketten (tip!), en je vaak alleen wat aantallen hoeft aan te passen, is dit een enorme time-saver!
Afbeelding

Intern notitieveld

Soms wil je per (offerte)regel specifieke informatie opslaan voor intern gebruik. We kenden al de interne notitie bij producten, maar nu is er ook de interne notitie per regel. De interne notitie kan tevens gebruikt worden op losse documenten zoals een pakbon, door gebruik te maken van de nieuwe sjabloontags.

Het interne notitieveld staat niet standaard aan. Om het veld te activeren dien je je rechtenprofielen aan te passen en een vinkje te plaatsen bij 'Mag interne notitievelden zien en bewerken'.
Afbeelding

Je feedback wordt zeer op prijs gesteld

We gaan je vanaf nu periodiek vragen hoe Gripp je bevalt. Met één klik laat je aan ons weten of je super blij, of juist niet zo blij bent met Gripp. Ben je blij? Geweldig! Iets minder blij? Laat ons dan vooral weten waaróm dat is. Alleen zo kunnen we Gripp stapje voor stapje beter maken. Alvast heel erg bedankt voor je medewerking!

Kleine verbeteringen

 • SEPA-bestanden kunnen nu met een specifieke uitvoerdatum worden gedownload.
 • Er zijn diverse verbeteringen doorgevoerd in de opmaak wanneer je vanuit de browser een afdruk wilt maken van Gripp.
 • De timeline noteert nu ook het CC- en BCC-adres van een verzonden e-mail.
 • Een medewerker kan nu zelf meer gegevens wijzigen onder Mijn gegevens, mits daar voldoende rechten voor zijn.
 • Er is een extra filter toegevoegd aan het offerteoverzicht Aantal geschreven uren.
 • Je kunt nu vanuit de opdracht direct meerdere inkoopopdrachten in bulk archiveren.
 • Er is een optelling toegevoegd in de breakdown op het opdrachtdashboard.
 • Er zijn extra bulkacties toegevoegd bij de opdrachtregels om snel een selectie van regels al dan niet open te zetten voor urenschrijven. Tip: houd shift ingedrukt om snel meerdere rijen te selecteren!
 • We tonen nu bij een agenda-item en een activiteit wie de auteur is.
 • Er zijn extra kolommen toegevoegd aan de relatie-export.
 • Weblinks worden herkent in vrije velden van het type lange tekst.
 • De export voor Reeleezee is geüpdatet.
 • Er zijn diverse verbeteringen aan de API doorgevoerd, waaronder het kunnen ophalen van taak-checklists en arbeidsovereenkomsten.

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!