Wat is Operational ExcellenceOperational Excellence is een term die gebruikt wordt bij het optimaliseren van de bedrijfsprocessen. Door consistenter en efficiënter te zijn dan concurrentie zorg je voor een lager operationeel risico, lagere bedrijfskosten en daarmee een hogere netto winst. Operational Excellence wordt letterlijk vertaald als uitmuntende uitvoering.

De focus van Operational Excellence gaat echter verder dan de traditionele methoden voor continue verbetering naar een langetermijnverandering in de organisatiecultuur. Bedrijven die Operational Excellence nastreven, doen twee dingen significant anders dan andere bedrijven: ze beheren hun bedrijfs- en operationele processen systematisch en investeren in het ontwikkelen van de juiste cultuur.

Operational Excellence manifesteert zich door geïntegreerde prestaties op het gebied van omzet, kosten en risico. Het richt zich op het voldoen aan de verwachtingen van de klant door het continu verbeteren van de operationele processen en de cultuur van de organisatie. Het doel is om één enkel geïntegreerd beheersysteem op bedrijfsniveau te ontwikkelen met een ideale flow. De tweede component, een cultuur van operationele discipline, wordt vaak omschreven als het juiste doen, op de juiste manier, elke keer weer. Deze cultuur is gebouwd op leidende principes van integriteit, een vragende houding, altijd probleemoplossend vermogen, dagelijkse mentaliteit voor continue verbetering, kennisniveau, teamwerk en procesgestuurd.


Gerelateerde termenBekijk alle begrippen
Wat is declarabiliteit
Wat is workload
Wat is capaciteitsplanning
Wat is een forecast
Wat is p&l
Wat is begroting
Wat is net profit
Wat is een workflow
Wat is een taak
Wat is operational excellence

Krijg net als 2.000+ bureaus ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

is in the eating. Probeer daarom Gripp gewoon 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen. Aan de slag!
Probeer nu gratis

Geen creditcard nodig. Geen gedoe.