Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Een offerte maken: zo makkelijk kan het zijn

Geplaatst op 5 juli 2019 door Marieke
Gebruik jij alle slimme functies die de offertes van Gripp bieden al? Gripp maakt het bijvoorbeeld mogelijk om onderdelen optioneel in een offerte op te nemen of om details, die niet voor de ogen van je klant bestemd zijn, te verbergen.

Optioneel

Het liefst lever jij je offerte zo compleet mogelijk aan. Zo wil je misschien verschillende mogelijkheden van een product of dienst aanbieden waar je klant uit kan kiezen. Gripp maakt het mogelijk om meerdere opties van producten of pakketten aan de offerte toe te voegen. Op het moment van accepteren kan de klant naar wens de opties aanvinken. Is het een go? Dan past de opdracht of het contract dat er daarna uit rolt zich daarop aan.
De functie ‘optioneel’ vind je bij het product in de offerte naast het onderwerp. Ook een pakket kun je optioneel maken. Het is daarbij wel alles of niets: maak alle producten in een pakket optioneel of het gehele pakket niet.

Details verbergen in offerte

Soms is het fijn om de onderliggende producten in een pakket te verbergen in je offerte voor de klant. Stel, je hebt een pakket gemaakt voor het bouwen van een webshop. Om duidelijkheid te scheppen voor je medewerkers stel je een pakket samen van meerdere onderdelen met hun eigen kosten en tijd. Deze informatie is echter alleen voor intern gebruik en niet relevant voor de klant. Dan komt de optie ‘Details verbergen’ goed van pas.

Totaalprijs ongezien aanpassen

Wanneer je een pakket maakt kom je niet altijd uit op een mooi rond bedrag. Misschien hoeft het voor jou niet zo op de cent nauwkeurig en rond je bedragen liever netjes naar boven of beneden af. Je kunt eenvoudig de groepsprijs veranderen door te klikken op het pennetje. Maak je overigens geen zorgen over de boekhouding. Die past zich automatisch aan. Zorg er bij een afronding naar boven dan alleen voor dat de details in de offerte verborgen zijn, zodat de klant de verhoging niet ziet.

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!