Alle artikelen

Handiger werken met offertes

Offertes toevoegen aan lopende opdrachten

Een wens die vaker dan eens voorbij is gekomen, is om extra offertes toe te kunnen voegen aan een bestaande opdracht. Met de update van dit weekend wordt dit mogelijk! In de pop-up van de actie Vervolgtraject offerte…, zie je dat er een extra optie is bijgekomen om de regels van de offerte toe te voegen aan een bestaande lopende opdracht van dezelfde relatie. Wanneer er meerdere offertes aan een opdracht gekoppeld zijn, kun je deze op de opdrachtdetailpagina bekijken via de actie Bijbehorende offertes openen….

Afbeelding

Offertes groeperen op slagingskans

In de relatief nieuwe kolomweergave van offertes is een extra optie toegevoegd. Je kunt de offertes nu niet alleen groeperen op fase, maar ook op slagingskans. Ook hierbij kun je offertes gemakkelijk van de ene kolom naar de andere slepen of de status veranderen naar geaccepteerd of afgewezen. Tevens kun je een offerte in dit overzicht direct archiveren

Afbeelding

Offertes in bulk omzetten

Aan het offerteoverzicht zijn twee bulk-acties toegevoegd voor het vervolgtraject van een offerte. Met een druk op de knop kan een selectie van offertes in één keer worden omgezet naar een opdracht, of worden gefactureerd. De offertes krijgen hierna de status geaccepteerd, en worden verplaatst naar het archief.

Zoeken bij het urenschrijfformulier verbeterd

Bij het urenschrijfformulier is de mogelijkheid om te zoeken op medewerkers uitgebreid. Nieuw is onder andere de mogelijkheid om snel de juiste medewerker te zoeken op basis van een skill of een tag.

Afbeelding

Hulpmiddelen bij het invullen van verlofbudgetten

Het invullen van verlofbudgetten is makkelijker gemaakt. Je kunt de restanten van het vorige jaar nu direct overnemen voor alle medewerkers. Daarnaast helpt Gripp je met het invullen van de nieuwe budgetten. In de instellingen van Gripp kun je aangeven hoeveel uur per week in jouw organisatie geldt als fulltime, en hoeveel uur verlof een fulltime-medewerker per jaar standaard ontvangt. Op basis van deze gegevens, en de bij de medewerker ingevulde roosteruren, berekent Gripp het aantal verlofuren.

Enkele kleine verbeteringen

De afgelopen weken is er, naast bovenstaande punten, hard gewerkt aan allerhande kleine verbeteringen. Een deel hiervan sommen we voor je op:

  • Er zijn extra tabjes bij Te plannen taken op de planningspagina toegevoegd. Daarmee is het mogelijk om alle lopende taken en alle verborgen taken weer te geven.
  • Er is een experimentele ondersteuning voor CODA-bankbestanden toegevoegd aan de bank-import module. Klanten van Belgische banken kunnen hiervan gebruikmaken.
  • Bij het downloaden van een betaalbestand bij inkoopfacturen is er een snelle preview van de eerste bijlage toegevoegd. Zo kun je op het laatste moment nog even dubbelchecken of het bedrag dat je gaat betalen overeenkomst met het factuurbedrag.
  • De geavanceerde filtering is uitgebreid met de mogelijkheid om te zoeken op gedeeltes van een stukje tekst. Om hiervan gebruik te maken kies je in de dropdown met vergelijkingstypen voor Bevat.
  • Zowel bij inkoopfacturen als verkoopfacturen is er een mogelijkheid bijgekomen om (een selectie van) facturen met een druk op de knop te crediteren en direct te verrekenen via een memoriaal. Na het maken van een selectie van (inkoop)facturen, kies je voor Crediteren en afboeken….
  • Documenten die je download om per post te versturen, worden nu ook als bijlage aan de timeline toegevoegd.

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis