Wat is ERP?Bedrijven gebruiken enterprise resource planning (ERP) om hun belangrijkste systemen te beheren en te integreren. ERP-software is doorgaans belangrijk voor bedrijven omdat het hen in staat stelt om resourceplanning te implementeren door alle processen die nodig zijn om hun bedrijf te runnen te integreren met één enkel systeem. Naast het integreren van plannings- en inkoopvoorraden, kan ERP-software ook verkoop, marketing, financiën, personeelszaken en meer beheren.

Belangrijke take-aways

• Alle processen die nodig zijn om een ​​bedrijf te laten werken, kunnen worden geïntegreerd met behulp van een ERP-systeem.
• Door de jaren heen zijn ERP-oplossingen van nature veranderd, ze zijn nu meestal webgebaseerde programma’s waar gebruikers op afstand toegang tot hebben.
• Een van de vele voordelen van ERP is de vrije stroom van informatie tussen bedrijfstakken. Er is één enkele informatiebron met nauwkeurige, realtime rapportage.
• Bedrijven die ERP-systemen slecht implementeren, kunnen het ineffectief vinden.

Alle systemen in 1 interface

ERP-systemen kunnen worden gezien als de lijm die verschillende databronnen aan informatie in een groot bedrijf met elkaar verbindt. Zonder een ERP-toepassing zou elke afdeling een afgezonderd systeem hebben voor zijn specifieke taken. Met ERP-software kan elke afdeling zijn eigen systeem onderhouden, terwijl alle systemen toegankelijk zijn via één interface en één applicatie. Daarnaast stellen ERP-applicaties verschillende afdelingen in staat om makkelijker informatie uit te wisselen binnen het bedrijf. Verschillende divisies kunnen informatie over hun activiteit en stand van zaken verzamelen en presenteren, zodat deze gegevens kunnen worden gedeeld met andere divisies zodat ze productief kunnen worden gebruikt. Door informatie over productie, financiën, distributie en human resources te koppelen, kunnen ERP-systemen een bedrijf helpen om zelfbewuster te worden. ERP-applicaties kunnen verouderde technologie en softwareoplossingen met rudimentaire functionaliteiten vervangen, omdat ze verschillende onderdelen van een bedrijfsadministratieproces met elkaar verbinden.

Voordelen van ERP

Bedrijven gebruiken enterprise resource planning (ERP) om te profiteren van verschillende factoren, waaronder het laten groeien van hun bedrijf, het verlagen van de kosten en het verbeteren van hun activiteiten. De voordelen van het ene bedrijf kunnen verschillen van die van een ander, maar er zijn er een paar die het vermelden waard zijn. Het automatiseren en integreren van bedrijfsprocessen verhoogt de productiviteit, elimineert onnodige rommel en maakt gegevens betrouwbaarder. Onderling verbonden afdelingen kunnen nu hun werk synchroniseren om taken sneller en efficiënter uit te voeren.

Sommige bedrijven profiteren van een geïntegreerd systeem dat realtime gegevensrapportage biedt. Anderen kunnen profiteren van nauwkeurige en volledige rapportage voor planning, budgettering, prognoses en het communiceren van de voortgang van de operatie aan aandeelhouders en andere geïnteresseerde partijen.

Het ERP-systeem van een bedrijf stelt hen in staat snel toegang te krijgen tot de benodigde informatie voor hun klanten, leveranciers en zakenpartners, waardoor de klanttevredenheid wordt verhoogd, reacties worden versneld en de nauwkeurigheidspercentages worden verbeterd. Een bedrijf dat efficiënter opereert, verlaagt vaak de bijbehorende kosten.

ERP kan resulteren in verbeterde productiviteit en medewerkerstevredenheid, omdat nieuw verenigde afdelingen beter in staat zijn om samen te werken en kennis te delen. Medewerkers worden ook verlost van tijdrovende, handmatige taken, waardoor ze zich kunnen concentreren op zinvollere projecten.


Gerelateerde termenBekijk alle begrippen
Wat is vaste activa
Wat is vlottende activa
Wat is goodwill
Wat is een kasboek
Wat is een bankboek
Wat is vreemd vermogen
Wat is debiteuren
Wat is crediteuren
Wat is boekhouden

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis