Wat is debiteuren?De relaties die jou nog geld verschuldigd zijn worden ook wel debiteuren genoemd. Over het algemeen wordt bij een factuur ook een betalingstermijn toegevoegd. Er wordt in dat geval verwacht dat de relatie de factuur binnen de aangegeven periode voldoet. Op het moment dat de factuur betaald is, is een relatie geen debiteur meer.

Verschil tussen debiteur en crediteur

Wanneer je zelf nog geld verschuldigd bent aan een leverancier of partner ben je een crediteur. Dit is dus het tegenovergestelde van een debiteur. Wanneer je bijvoorbeeld bepaalde diensten inkoop die nodig zijn voor een opdracht, maar deze nog niet hebt betaald, is degene waar je de diensten hebt ingekocht een crediteur. In deze situatie ben je zelf de debiteur.

Debiteurenbeheer in Gripp

In Gripp heb je nu alle info overzichtelijk bij elkaar, zoals de notities die bij een factuur zijn gemaakt, het aantal dagen dat een factuur openstaat, en natuurlijk de contactgegevens om de debiteur direct te bellen. Daarnaast hebben we een mogelijkheid gemaakt om direct een e-mail te versturen naar een debiteur met daarin een lijst van alle openstaande facturen. Niet alleen handig als bulk-herinnering, maar ook voor het dubbelchecken van beide administraties.


 

Gerelateerde termenBekijk alle begrippen
Wat zijn vaste activa
Wat is vlottende activa
Wat is goodwill
Wat is een kasboek
Wat is een bankboek
Wat is vreemd vermogen
Wat is debiteuren
Wat is crediteuren
Wat is boekhouden
 

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis