Wat is een (wekelijkse) urenstaat?

Een urenstaat is ook wel een urenlijst en daarmee niks meer of minder dan een lijst waarop het aantal gewerkte uren van een werknemer staan aangegeven. Urenstaten worden gebruikt binnen bedrijven om gewerkte uren, pauzes, ziekte, vakanties en ADV dagen op te geven. Het opgeven van urenstaten gebeurt meestal per week omdat het op deze manier nog overzichtelijk is voor beide partijen.

Hoe wordt een urenstaat bijgehouden?

Urenstaten werden vroeger vaak met de hand opgeschreven en ingeleverd bij een administratief medewerker die het vervolgens of doorvoerde in een systeem of bijhield in een map. Nog steeds worden urenstaten in Excel bijgehouden, al is dat nog steeds een achterhaalde manier omdat er op die manier dubbel en extra werk bij zowel de werknemer als de administratief medewerker wordt gecreëerd. Een beter alternatief zijn verschillende softwareprogramma’s waar je uren kunt registreren, waaronder Gripp. Gripp houdt je uren automatisch bij en kan een administratief medewerker gemakkelijk inzien wie er werkt, verlof heeft of bijvoorbeeld overuren maakt. Dankzij dit soort programma’s worden het opmaken van je urenstaat een fluitje van een cent. Daarnaast kun je de gegevens uit urenstaten in bedrijfssoftware vaak koppelen aan andere onderdelen zoals de boekhouding,  Kijk hier hoe je makkelijk uren kunt bijhouden in Gripp.

Wat is het doel van een (wekelijkse) urenstaat?

Het bijhouden van een urenstaat heeft meerdere voordelen:
– Er ontstaat meer inzicht in gemaakte kosten, productiviteit, factureerbaarheid en hoeveel uren beschikbaar zijn voor een project.
– Hierdoor is er meer transparantie, wordt tijd efficiënter ingezet en worden werknemers gemotiveerd.
– Met deze informatie is het makkelijker om een rooster te maken, projecten te plannen en facturen te sturen naar klanten.

 


 

Gerelateerde termenBekijk alle begrippen
Wat is vaste activa
Wat is vlottende activa
Wat is goodwill
Wat is een kasboek
Wat is een bankboek
Wat is vreemd vermogen
Wat is debiteuren
Wat is crediteuren
Wat is boekhouden
 

 

 

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis