Effectieve boekhouding voor architecten

Omdat Richèl Lubbers veel tijd kwijt was aan plannen, facturen in de gaten houden en overzichten maken, zocht hij naar een nieuwe oplossing. Gripp bleek de gehele boekhouding van zijn architectenbureau over te kunnen nemen. Richèl: “Toen ik de functionaliteiten bekeek, was ik meteen enthousiast. Ik wist: dit gaat mij enorm veel tijd schelen.”

Weg met onoverzichtelijke Excel-sheets

Voorheen hield Richèl al zijn administratie zelf bij in verschillende Excel-sheets. “Dan zie je soms door de bomen het bos niet meer, want het is lastig vergelijken met elkaar. Het fijne aan Gripp is dat de urenregistratie is gekoppeld aan de opdracht. Dat levert zeer nuttige inzichten op. Je kunt per opdracht bijvoorbeeld direct zien of je nog in de pas loopt met wat je verkocht hebt en waar je tijd precies heengaat”, vertelt hij.

“Een stagiair van ons heeft alle producten in Gripp aangemaakt en het programma getest. We werken nu een jaar met de software en ik kan inmiddels zeggen dat het echt plug and play is.” – Richèl Lubbers, eigenaar Richèl Lubbers Architecten

Met een druk op de knop een factuur

De boekhouding bespaart architecten vooral veel tijd. Richèl: “Hoewel het opstarten een tijdsinvestering vraagt om alles goed in te stellen, vlieg je daarna door het programma. Het gaat dan echt voor je werken, in plaats van dat je ermee moet werken. In een muisklik heb ik bijvoorbeeld een factuur gegenereerd in mijn eigen design en lettertype.”

“Een van de grote voordelen van Gripp is dat je alles naar jouw hand kunt zetten. Zo worden mijn facturen volledig in mijn eigen huisstijl verstuurd.” – Richèl Lubbers, eigenaar Richèl Lubbers Architecten

Inzicht per onderdeel van de opdracht

Doordat opdrachten zijn opgebouwd uit verschillende producten, levert dit waardevolle inzichten op. “In een Excel-sheet kun je wel zien dat je teveel uur bezig bent geweest, maar niet waar de bottleneck zit. Gripp geeft dit inzicht wel. De fase schetsontwerp bestaat bijvoorbeeld uit verschillende stappen. Elke stap heb ik in een product gegoten, bijvoorbeeld een meeting. Omdat de uren aan de producten zijn gekoppeld, kan ik het direct zien als ik te lang heb vergaderd”, vertelt Richèl.

Meer ervaringen van architecten

Gripp scheelt ons een hoop printjes en sluit mooi aan bij die duurzame gedachte.

Maartje de Rooij

Eigenaar bij Rens de Rooij

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis