Een efficiënte hoveniersplanning met Gripp

Hoveniersbedrijf de Rooij werkt met tien hoveniers aan de aanleg en het onderhoud van tuinen. Sinds kort doen zij alles in Gripp: van offerte tot factuur en van opdracht tot urenregistratie. “Al het onderhoud wordt in december in Gripp vooruit gepland voor het nieuwe jaar”, vertelt eigenaar Maartje de Rooij.

Alles op één plek met Gripp

Voorheen stond de administratie in Office. “De offertes maakten we in Word, de klantenlijst stond in Excel en de e-mailadressen zochten we op in Outlook.” De implementatie van Gripp kostte aan het begin even wat extra tijd, maar daar plukt het hele bedrijf en de hoveniersplanning al na twee maanden de vruchten van: “Voorheen planden we elk kwartaal twee tot drie volle dagen in voor de boekhouding. Nu kost het me wekelijks slechts een klein uurtje.”

Voorheen stond de administratie in Office. “De offertes maakten we in Word, de klantenlijst stond in Excel en de e-mailadressen zochten we op in Outlook.”

Eenvoudig in gebruik

De belangrijkste reden om voor Gripp te kiezen, is gebruiksvriendelijkheid. “Onze jongens zijn altijd buiten aan het werk. Zij moeten eenvoudig hun informatie kunnen vinden. Daarom vinden we Gripp zo fijn. Onze medewerkers zien alleen maar wat zij moeten doen. Dat voorkomt misverstanden.” Het registreren van uren gaat efficiënt na het maken van duidelijke afspraken. “Wij hebben afgesproken in de urenmodule uren te schrijven. Iedereen doet dat op dezelfde manier. Zo krijgen we het beste inzicht in de begroting van onze uren.”

Misschien heb je Hoveniersbedrijf de Rooij al eens in actie gezien. Zij waren namelijk tot 2021 het vaste tuinteam van het RTL-programma Uitstel Van Executie. Belangeloos zetten zij zich in om een executieverkoop voor de bewoners te voorkomen.

Minder foutgevoelig

Tuinonderhoud draait om specifieke wensen. “Bij meneer de Groot snoeien we de boom expres in november, zodat hij de kerstverlichting alvast kan ophangen. Mevrouw de Wits tuin onderhouden we op haar vrije woensdag. En we geven haar Geranium Rozanne extra aandacht. In Gripp maken we een hoveniersplanning voor het hele jaar. Het jaaronderhoud is de opdracht, elke losse onderhoudsbeurt is een taak. Bij elke klant maken we dit soort notities. Zo volgen we altijd de voorkeuren van de klant.”

‘Overschakelen naar Gripp scheelt ons een hoop printjes en sluit mooi aan bij onze duurzame gedachte.”

Duurzamer werken

De taken in Gripp vervangen de papieren werkbrief die de hoveniers eerder mee op pad namen. Dat scheelt een hoop papieren rompslomp en het past bij de duurzame lijn die het bedrijf uitzet. “Wij hebben niet alleen groene vingers, wij willen ook een groene voetafdruk achterlaten. Overschakelen naar Gripp scheelt ons een hoop printjes en sluit mooi aan bij die duurzame gedachte.”

Meer ervaringen

Een van de grote voordelen van Gripp is dat je alles naar jouw hand kunt zetten.

Richèl Lubbers

Eigenaar bij Richèl Lubbers architecten

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis