Alle artikelen

Maak je bedrijf vitaler

Omdat jouw werknemers al hun uren in Gripp bijhouden, wordt naast de planning ook het verlof en het verzuim in jouw bedrijf inzichtelijk. Doe je voordeel met die inzichten met behulp van de verzuimrapportage in Gripp.

Werknemers vullen eenvoudig hun verzuim zelf in

Verzuim geef je in Gripp aan in de urenmodule. Bij een kort griepje kan de werknemer dit in zijn eigen werkrooster aangeven als incidenteel verlof. Als iemand langdurig ziek is, zijn er natuurlijk afspraken met HR of de werkgever nodig. Dan doet de verantwoordelijke in Gripp een bijzondere verlofaanvraag, zodat iemand een aantal maanden uit de planning wordt gehouden. Zo voorkom je chaos in een team dat taken duidelijk verdeeld heeft in Gripp.

Afwezigheid wordt efficiënt opgevangen

De grootste uitdaging bij zieke werknemers, is het herverdelen en niet hoeven uitstellen van werk. Gripp maakt een overdracht zo makkelijk mogelijk. Via Gripps homepagina krijg je een overzichtelijke weergave van een geplande dag. Zo geven medewerkers zelfs grieperig op bed snel door wat er overgenomen moet worden. Of verzetten zij eenvoudig afspraken. Met behulp van labels zet het afdelingshoofd taken eenvoudig door. Zo neemt een teamlid het werk over, zonder dat de zieke er omkijken naar heeft.

Vitaliteitsprogramma’s opstellen met verzuimrapportages

Verzuim terugdringen is een belangrijk aandachtspunt voor jouw bedrijf. Met behulp van de verzuimrapportage van Gripp heb jij per periode en werknemer inzichtelijk wat het verzuim is. Als je merkt dat het verzuim hoger ligt dan je zou willen, kun je als organisatie bijvoorbeeld de focus leggen op de vitaliteit van jouw personeel. Schrijf je eventueel met zijn allen in voor de plaatselijke hardloopwedstrijd of zorg voor een goedgevulde fruitmand in de gezamenlijke keuken.

Beloon een laag verzuim

Zijn jouw werknemers zelden ziek, dan zie je dat ook terug in de verzuimrapportage. Kies dan eventueel voor een beloning om je waardering te uiten. Geef werknemers die nooit ziek zijn bijvoorbeeld een extra vrije dag in het nieuwe jaar. Die 8 uur voeg je dan eenvoudig en snel handmatig toe aan het verlofbudget van de betreffende medewerker.Gebruik de urenmodule van Gripp voor meer overzicht in verzuim, verlof en planning.

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis