Alle artikelen

Gripp update: Retainers, taken samenvoegen en meer!

Geplaatst op 22 november 2020 door MarcelIn deze update: overzichtelijker werken met retainers, sneller plannen door het samenvoegen van taken, en nog tal van andere verbeteringen!

Breakdown-widget verbeterd

De breakdown widget die je aantreft op het opdrachtdashboard is voorzien van een groepeermogelijkheid. Je kunt nu groeperen op onderdeel (standaard), product en taaktype. Zo kun je in één oogopslag op verschillende wijzen kijken naar de voortgang van de opdracht.

Taken samenvoegen

Gripp bevat al enige tijd de mogelijkheid om automatisch taken aan te maken op basis van de onderdelen in een offerte of opdracht. Wanneer je zeer gedetailleerde offertes maakt, kan het zijn dat de hoeveelheid aangemaakte taken simpelweg te groot is. Met deze update wordt een extra optie toegevoegd, die ervoor zorgt dat taken van hetzelfde product worden samengevoegd tot 1 taak, met daarbij de juiste inschatting van de hoeveelheid uren. Het aantal taken neemt daarmee drastisch af, zodat je sneller klaar bent met plannen! Lees er meer over in het volgende supportartikel.

Zelf declaraties toevoegen

Via de uren-pagina kunnen medewerkers zelf declaraties inschieten. Het volstaat om een PDF of scan van een bonnetje, tezamen met een korte omschrijving, in te voeren. Na het invoeren zal deze declaratie beschikbaar zijn als inkoopfactuur in de inbox, om vanaf daar op de reguliere wijze verder verwerkt te worden. Wanneer je gebruikmaakt van Scan & Herken, dan zal geprobeerd worden het document zo goed mogelijk te herkennen. De medewerker zelf kan de status van de declaratie inzien via ‘Mijn gegevens’ > tabblad ‘Declaraties’.

De mogelijkheid om declaraties in te kunnen dienen staat standaard aan in de rechtenprofielen, maar kan daar indien gewenst uitgeschakeld worden.

Direct een opdracht én factuur aanmaken vanuit een contract

In sommige situaties kan het nuttig zijn om periodiek zowel een opdracht, als een factuur aan te maken. Na de update kun je dit middels het vinkje ‘Direct factuur aanmaken’ per factuurregel aangeven. De mogelijkheid is alleen beschikbaar voor regels die als factuurbasis ‘Fixed’ hebben.

Gripp Plus – Retainers

Na de update dit weekend wordt er een uitbreiding toegevoegd aan de huidige Projectenmodule (onderdeel van Gripp Plus): de mogelijkheid om een bedrag vooraf alvast te factureren. Opdrachten die aan het project gekoppeld zijn, kunnen worden afgeboekt binnen dit vooruit gefactureerde budget. Retainerfacturen kunnen vooraf klaar worden gezet worden op een aantal momenten in de toekomst, of automatisch periodiek worden aangemaakt middels een contract. Op de projecten-overzichtspagina heb je altijd een accuraat overzicht van de voortgang van jouw project en het restant van het budget. Alles over de verdere werkwijze vind je op onze supportpagina.

Divers

Er zijn naast bovenstaande punten, ook een flinke hoeveelheid andere kleine verbeteringen doorgevoerd. Een aantal die het vermelden waar zijn:

  • Taken en activiteiten zijn nu via een filter ook te filteren op ‘Waar ik teamleider ben’.
  • Het openen van detailpagina’s is flink versneld.
  • Diverse bugs in de Automation-module zijn opgelost.
  • De export van grootboekkaarten is uitgebreid.
  • Mogelijkheid om bij het aanmaken van een kans direct de bijbehorende identiteit te kiezen.
  • Er zijn verbeteringen doorgevoerd in de Gripp Plus Forecast rapportage.

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis