files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Fijner factureren met een afwijkende betalingstermijn

Geplaatst op 16 mei 2019 door Marieke
Met Gripp is factureren een fluitje van een cent. Zeker als je onze aangepaste functie voor een afwijkende betalingstermijn gebruikt. Ontdek hoe en fiets gemakkelijk door jouw wekelijkse factuurronde heen.

In- en verkoopfacturen makkelijk aanpassen

Als je voor niet al jouw relaties dezelfde betalingstermijn hanteert, stel je in Gripp gemakkelijk een afwijkende betalingstermijn in. Dit kan voor zowel leveranciers als voor klanten. Je vindt de functie bij Relaties onder het tabblad Financieel. Noteer hier de in- en verkooptermijnen van die betreffende relatie en het programma verwerkt dit voortaan automatisch op je facturen.
Afbeelding
Naast de afwijkende betalingstermijn kun je hier ook zaken opnemen als betalingswijze, btw, grootboek en kostenplaats.
Let op! Wanneer een relatie zowel klant als leverancier is, dan kun je voor beide rollen apart de betalingstermijn instellen. Zo ontstaan er nooit vervelende vergissingen en wordt er op tijd betaald.

Inkoopgegevens opslaan op relatiekaart

Sla gegevens vanuit een inkoopfactuur meteen op bij de betreffende relatie met de knop ‘Standaardwaarden opslaan’. Zaken als de grootboekrekening en de btw worden dan meteen overgenomen op de relatiekaart. Handig, want je hoeft deze gegevens bij nieuwe inkoopfacturen van deze relatie nooit meer handmatig over te nemen. Weer een item van jouw takenlijst.
Afbeelding

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!