Alle artikelen

Fijner factureren met een afwijkende betalingstermijn

Met Gripp is factureren een fluitje van een cent. Zeker als je onze aangepaste functie voor een afwijkende betalingstermijn gebruikt. Ontdek hoe en fiets gemakkelijk door jouw wekelijkse factuurronde heen.

In- en verkoopfacturen makkelijk aanpassen

Als je voor niet al jouw relaties dezelfde betalingstermijn hanteert, stel je in Gripp gemakkelijk een afwijkende betalingstermijn in. Dit kan voor zowel leveranciers als voor klanten. Je vindt de functie bij Relaties onder het tabblad Financieel. Noteer hier de in- en verkooptermijnen van die betreffende relatie en het programma verwerkt dit voortaan automatisch op je facturen.

Afbeelding

Naast de afwijkende betalingstermijn kun je hier ook zaken opnemen als betalingswijze, btw, grootboek en kostenplaats.Let op! Wanneer een relatie zowel klant als leverancier is, dan kun je voor beide rollen apart de betalingstermijn instellen. Zo ontstaan er nooit vervelende vergissingen en wordt er op tijd betaald.

Inkoopgegevens opslaan op relatiekaart

Sla gegevens vanuit een inkoopfactuur meteen op bij de betreffende relatie met de knop ‘Standaardwaarden opslaan’. Zaken als de grootboekrekening en de btw worden dan meteen overgenomen op de relatiekaart. Handig, want je hoeft deze gegevens bij nieuwe inkoopfacturen van deze relatie nooit meer handmatig over te nemen. Weer een item van jouw takenlijst.

Afbeelding

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis