Uitstekende projectadministratie voor architecten

Bureau 2.0 Architecten zocht naar een totaaloplossing voor de administratie. Ze gebruiken Gripp vooral voor de projectadministratie, het maken van offertes en het inboeken van de uren. Eigenaar Eric Schellevis: “Gripp scheelt ons op alle vlakken van de administratie tijd. Het levert daarnaast waardevolle inzichten op die we voorheen niet hadden.”

Controleer of de begroting klopt

Voor de meeste architecten is de projectadministratie een struikelblok. Omdat zij geen product maken, schatten zij vooraf het aantal uur in dat ze ergens mee bezig zijn. Hier baseren ze de offerte op. Eric: “Je kunt makkelijk zien waar je staat in een project. Doordat Gripp de uren direct koppelt aan opdrachten heb je altijd overzicht en kun je tijdig bijsturen wanneer je niet meer op schema zit.”

“Door een faillissement gingen we van 16 man terug naar 4. Inmiddels zijn we weer met zijn zessen, maar we leerden hierdoor wel efficiënter werken. Gripp is hier een wezenlijk onderdeel van. Waar we voorheen 1,5 fte op het secretariaat hadden zitten, doen we nu alle administratie in het programma.” – Eric Schellevis, eigenaar van 2.0 Architecten

Offertes zijn zo gemaakt

In Gripp kun je alle functionaliteiten op jouw dienstverlening toespitsen. Hoewel Eric toegeeft dat het maken van deze templates in het begin wat tijd kostte, was het die tijd dubbel en dwars waard. “Offertes zijn nu binnen een oogwenk gemaakt. Dat is de grootste winst van het systeem. Daarbij zijn urenregistratie en facturatie aan de offertes gekoppeld. Wordt een offerte dus een opdracht dan heb je het complete verhaal in een systeem”, vertelt hij enthousiast.

“De enkele vragen die we nu nog hebben, worden altijd snel opgelost.” – Eric Schellevis, eigenaar van 2.0 Architecten

Facturen controleren

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Gripp beperkt dit aantal fouten tot een minimum. Eric: “Het programma versimpelt het monitoren van de financiële administratie. Sinds ik met Gripp werk, vergeet ik vrijwel nooit meer een factuur te sturen. Daarnaast kan ik gemakkelijk controleren of de rekeningen al zijn betaald.”

Lees meer ervaringen van architecten

Een van de grote voordelen van Gripp is dat je alles naar jouw hand kunt zetten.

Richèl Lubbers

Eigenaar bij Richèl Lubbers

The proof of the pudding…

is in the eating. Probeer daarom Gripp gewoon 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen. Aan de slag!
Probeer nu gratis

Geen creditcard nodig. Geen gedoe.