Alle releases
Release

September 2023

Bij Gripp vinden we het belangrijk dat jij zo efficiënt mogelijk kunt werken, zodat je meer tijd overhoudt voor de zaken die jij belangrijk vindt. Daarom zijn we continu bezig om onze software te verbeteren. Hierbij presenteren we de Gripp update van september 2023.

Ontdek de vernieuwingen die zijn doorgevoerd binnen jouw oplossing.

Release info

30 Sep 2023 v23.5

Updates binnen Gripp

Maak kennis met de nieuwste updates binnen jouw oplossing en ontdek welke verbeteringen en vernieuwingen we voor jou hebben doorgevoerd.

Boekhoudmodule CRM Offertes Urenregistratie

Algemeen

Wijziging spamfilter E-maildomein

Spamfilters worden steeds meer aangescherpt. Om ervoor te zorgen dat mails die verzonden worden vanuit Gripp beter door spamfilters heen komen, wordt er de komende tijd gefaseerd een wijziging doorgevoerd. We brengen je via een melding in Gripp op de hoogte wanneer deze wijziging voor jou is doorgevoerd. De beste oplossing om niet meer in de spambox van je ontvanger te belanden is door je domein goed in te stellen in Gripp. Hierbij een link naar de handleiding.

Verwijzen naar externe links binnen Gripp

Op verschillende pagina’s binnen Gripp bestaat nu de mogelijkheid om een link te maken naar gerelateerde websites of andere online software. Je voegt eenvoudig een linkje toe via het ketting symbooltje naast de titel van bijvoorbeeld de offerte-pagina. De eventueel bestaande linkjes naar Google Drive of Microsoft OneDrive kun je hier ook terugvinden.

De externe links zijn ook via de API toe te voegen, zodat je eenvoudig koppelingen tussen Gripp en externe systemen kunt leggen. De API documentatie vind je hier.

 

 

 

Juridische naam toegevoegd bij relaties

Voor de externe correspondentie (bijvoorbeeld offertes en facturen) kan een aparte (juridische) naam worden gebruikt. De bedrijfsnaam zelf blijft zo beschikbaar binnen Gripp om op te zoeken en te selecteren, en kan naar wens bijvoorbeeld korter of duidelijker worden gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld de naam Nederlandse Spoorwegen N.V. gebruiken voor op je facturen en offertes, maar binnen Gripp de naam NS hanteren.

Mogelijkheid uren splitsen

Bij het bewerken van een geschreven uur op zowel de offerte- als opdracht-detailpagina, is het vanaf nu mogelijk de uren ‘af te splitsen’. Zo kun je snel de 8 uur die geschreven stond op onderdeel A, verlagen naar 5 uur. Met een druk op de knop ‘Opslaan & restant schrijven’, opent direct een nieuwe pop-up, met het restant van de uren en alle overige informatie reeds ingevuld. Je kunt nu eenvoudig de datum, het onderdeel, de medewerker, het aantal uur, de omschrijving, of een combinatie hiervan aanpassen om zo snel een extra urenregel te creëren.

Boekhoudmodule

Boekhoudpakket nu per bedrijfstak-identiteit in te stellen

Voorheen was het in Gripp enkel mogelijk om per account één administratie te koppelen. Vanaf nu is het mogelijk om Snelstart, E-boekhouden en Yuki te koppelen per bedrijfsidentiteit. Dat wil zeggen dat als je meerdere identiteiten onder één account hebt, je per bedrijfsidentiteit een eigen administratie kunt koppelen.

Eerder is dit al mogelijk gemaakt voor Exact Online en Twinfield

Synchronisatie betaalstatus boekhoudpakket verbeterd

Wanneer je voorheen de betaalstatus van een factuur in Gripp ophaalde veranderde enkel de betaalstatus naar ‘voldaan’ maar wanneer er dan een factuur werd teruggedraaid werd dit niet gesynchroniseerd in Gripp. Vanaf nu is de informatie in je boekhoudpakket (Snelstart, E-boekhouden of Yuki) leidend voor de informatie die je terugziet in Gripp. Zo is je openstaande posten-lijst altijd up-to-date!

Yuki ondersteunt inkoopfacturen

Boekhoudpakket Yuki ondersteunt vanaf nu ook de mogelijkheid tot het synchroniseren van inkoopfacturen.

Verbeterde ondersteuning Engels en meerdere valuta's

Offerteviewer in het Engels

De omgeving waar je online offertes kunt accepteren was altijd enkel beschikbaar in het Nederlands. Vanaf nu is het formulier ook beschikbaar in de Engelse taal. Je kunt je taalvoorkeur per sjabloon instellen in de viewer.

Vertalingen

De afgelopen periode is er hard gewerkt om alle ontbrekende Engelse vertalingen alsnog toe te voegen. Hiermee is Gripp nu nog beter geschikt voor niet-Nederlands sprekende gebruikers! Ook de ondersteuning van andere talen staat op onze roadmap.

Pilot multi-currency

Er wordt hard gewerkt aan de mogelijkheid om met meerdere valuta’s te werken binnen Gripp. We zijn op zoek naar organisaties die hier mee te maken hebben, en het interessant vinden de nieuwe functionaliteit binnen Gripp als eerste uit te proberen. Je kunt je aanmelden via support@gripp.com. Er is plek voor een beperkt aantal pilot-klanten.

Uitbreiding sjabloontags

Gripp biedt de mogelijkheid om vervangbare velden in je DocX-sjablonen te voorzien van een extra conversieslag. Zo kun je een tekst bijvoorbeeld met een hoofdletter laten beginnen, getallen afronden op hele Euro’s, of het weeknummer van een datum tonen. Daarnaast kun je de de formattering van een getal zelf ook aanpassen zodat het aansluit bij de formattering in andere landen. De mogelijkheden staan beschreven op onze supportpagina.

Overig

Vernieuwingen en verbeteringen

Veld ‘identiteit’ in API

 • In de API is het veld ‘identiteit’ toegevoegd aan medewerkers.

Voorbeeldbestanden up-to-date in importmodule

 • We hebben de voorbeeldbestanden voor imports geactualiseerd.

Extra kolommen PowerBI en BI-rapportages

 • Er zijn bij de PowerBI en BI-rapportages extra kolommen toegevoegd zoals het gemiddelde uurtarief en het prestatie percentage.

Grootboeken wegfilteren en marge percentage erbij

 • Bij de W&V pagina is de mogelijkheid gemaakt om bepaalde grootboeken op een eenvoudige manier weg te filteren uit het overzicht, bijvoorbeeld voor het maken van EBIT of EBITDA overzichten. Daarnaast zijn er percentages toegevoegd bij de totalen onder aan de W&V.

Kolom ‘Bestemming’ toevoegen in opdrachtoverzicht

 • Bij opdrachten/offertes is de kolom ‘bestemming’ toegevoegd in het opdrachtenoverzicht.

Groepsnaam tonen in agenda item

 • Pakket/groepsnaam wordt getoond in agenda item.

Widget status bij declaraties

 • Een widget op het dashboard zodat je de status van je declaratie kunt bekijken.

Mollie per identiteit in te stellen

 • Betalingen met Mollie zijn nu per identiteit in Gripp instelbaar.

Notificatie toevoegen voor kansen

 • Net als bij offertes kan je nu ook notificaties instellen voor kansen.

Engelse vertalingen verbeterd

 • Diverse Engelse vertalingen zijn nu verbeterd in Gripp.

Rechtenprofielen archiveerbaar

 • Ongebruikte rechtenprofielen kunnen nu eenvoudig worden gearchiveerd.

Taak-aantallen snel inline te bewerken

 • Bij offertes en opdrachten is de mogelijkheid toegevoegd om het de waarde in de kolom ‘Aantal’ in het taken-tabje direct inline te bewerken.

 

 

 

 

 

Blijf up-to-date

Vraag het aan de kennisbank

Je wilt het beste voor je organisatie. Dan wil je ook weten of je meer uit je bedrijfssoftware kunt halen. Onze uitgebreide kennisbank is de online vraagbaak voor al je vragen omtrent Gripp. Je vindt er antwoord op veel gestelde vragen, stap-voor-stap handleidingen en andere nuttige informatie om zo efficiënt mogelijk met Gripp te werken.

Vind je toch niet wat je zoekt? Neem dan contact op met ons supportteam via support@gripp.com.