Alle releases
Release

December 2023

Bij Gripp vinden we het belangrijk dat jij zo efficiënt mogelijk kunt werken, zodat je meer tijd overhoudt voor de zaken die jij belangrijk vindt. Daarom zijn we continu bezig om onze software te verbeteren. Hierbij presenteren we de Gripp update van december 2023.

Ontdek de vernieuwingen die zijn doorgevoerd binnen jouw oplossing.

Release info

08 Dec 2023 v23.7

Updates binnen Gripp

Maak kennis met de nieuwste updates binnen jouw oplossing en ontdek welke verbeteringen en vernieuwingen we voor jou hebben doorgevoerd.

Facturatie Groepen Nieuwe Layout Offertes

Algemeen

Preview nieuwe look Gripp

In 2024 continueren we het proces om de layout van Gripp prettiger te maken. De mogelijkheid om de nieuwe look alvast te bekijken wordt de komende tijd gefaseerd uitgerold. Je krijgt daar vanzelf een seintje van. Op dat moment kun je via ‘Ingelogd als’ op ‘Probeer de 2024 layout’ te klikken. We horen graag je feedback! Ga hiervoor naar ‘Ingelogd als’ > ‘Geef feedback’. 

 

 

 

Layout verbeterd voor inboeken van inkoopfacturen

In de nieuwe layout is het mogelijk om PDF’s van inkoopfacturen naast de invoervelden te plaatsen in plaats van onder deze velden. Hierdoor is het op een groot scherm veel eenvoudiger om de inkoopfacturen in te boeken en scheelt het je een hoop scrollen.

Groepen vastzetten voor ophoging

Wanneer je gebruikmaakt van groepen en het aantal hiervan wilt wijzigen met de + en – knopjes, kun je er vanaf nu voor kiezen om bepaalde regels in de groepen vast te zetten met het slotje. Deze regels worden dan niet verhoogd of verlaagd. Handig voor bijvoorbeeld opzetkosten of andere kosten die slechts eenmaal hoeven te worden berekend.

Taken optioneel overnemen bij inladen groep

Wanneer je uit een offerte een groep wilt overnemen, kun je voortaan ook de gekoppelde taken meenemen. De taken worden dan automatisch voorzien van de actuele data. Eventuele gekoppelde uren en agenda-items worden niet meegenomen.

Offertes

Eenvoudig prijzen aanpassen gedupliceerde offertes

Wanneer je een oudere offerte dupliceert voor een klant, kan het zijn dat je prijzen inmiddels anders zijn dan de prijzen die op de gedupliceerde offerte staan. Vanaf nu is het mogelijk om deze prijzen in één keer eenvoudig aan te passen op je offerte. 

Selecteer hiervoor de regels die aangegeven zijn met een oranje uitroepteken en kies voor ´Prijzen actualiseren´. Er verschijnt nu een pop-up die automatisch een suggestie doet voor de nieuwe prijzen.

 

 

Facturen

Meer inzicht bij facturatie-status van opdrachtregels

Als een opdracht gefactureerd is, verschijnt er nu bij elke nieuwe regel een envelopje die dat aanduidt. Met de nieuwe update verdwijnen de envelopjes en kun je in één oogopslag zien of de regels volledig, deels of nog niet gefactureerd zijn.

Overig

Vernieuwingen en verbeteringen

Vrije velden beschikbaar voor producten en taken

  • Vrije velden zijn nu ook beschikbaar op de product- en taak-pagina, zowel in de applicatie als in de API.

Inkoopprijs in-line aanpassen

  • De inkoopprijs in een offerteregel kan vanaf nu ook in-line worden aangepast (net zoals al het geval was voor het aantal en tarief).

Identiteit medewerker instellen groeperingsoptie BI rapportage pagina

  • De identiteit zoals ingesteld bij de medewerker kan nu ook gebruikt worden als groeperingsoptie op de Medewerker BI rapportage pagina

Afwijkende papierformaten klantportaal

  • In het klantportaal worden afwijkende papierformaten nu correct getoond.

Optimalisatie scrollen van lange pagina’s met regels

  • De scrollpositie van lange pagina’s met regels (bijvoorbeeld offerteregels of factuurregels) blijft nu beter onthouden. Het wisselen tussen ‘view’ en ‘edit’ mode werkt daarmee weer een stukje fijner.

Mogelijkheid team members niet tonen

  • In de hoofdoverzichten waarin team members getoond worden, is de optie toegevoegd om deze al dan niet weer te geven.

Uitbreiding sjabloontags offertes

  • Uitbreiding van sjabloontags voor de offerte, je kunt nu aparte tabellen maken voor optionele en niet-optionele items.

Mogelijkheid taken wel/niet meenemen nieuw document

  • Bij het overnemen van een groep uit een bestaande offerte/opdracht de mogelijkheid om taken wel of niet mee te nemen naar het nieuwe document.
Blijf up-to-date

Vraag het aan de kennisbank

Je wilt het beste voor je organisatie. Dan wil je ook weten of je meer uit je bedrijfssoftware kunt halen. Onze uitgebreide kennisbank is de online vraagbaak voor al je vragen omtrent Gripp. Je vindt er antwoord op veel gestelde vragen, stap-voor-stap handleidingen en andere nuttige informatie om zo efficiënt mogelijk met Gripp te werken.

Vind je toch niet wat je zoekt? Neem dan contact op met ons supportteam via support@gripp.com.