Alle integraties

Mollie

Met Mollie handel je eenvoudig transacties af. Dankzij de koppeling tussen Gripp en Mollie is het mogelijk om direct een factuur te laten betalen via bijvoorbeeld iDeal. Om gebruik te kunnen maken van de koppeling is het noodzakelijk om een Mollie account te hebben.

Op de site van Mollie kun je informatie vinden en je aanmelden. Als je dat hebt gedaan, ontvang je een API-key van Mollie. In Gripp ga je vervolgens naar Instellingen > identiteiten en sjablonen > klik op de gewenste identiteitsnaam > tabblad Integraties > en klik op Bewerken. Zet het schuifje bij de Mollie-koppeling aan en vul je API-key in. Bij iedere factuur die je verstuurt vanuit Gripp krijgen klanten de mogelijkheid om deze via iDeal te betalen.

Mollie-betalingen verwerken binnen Gripp

Wanneer je er voor hebt gekozen om de uitbetalingen vanuit Mollie periodiek te laten plaatsvinden, wordt een zogeheten Settlement opgesteld. Daarin vindt je alle transacties, met daarin de verrekening van de bijhorende kosten. Je kunt deze settlement als een MT940 bestand downloaden, en vervolgens in Gripp bij Bank uploaden. Er wordt nu een nieuwe speciale Mollie rekening aangemaakt, waarin alle transacties zichtbaar zijn. Na een druk op knop “Transacties verwerken” worden alle betalingen automatisch op de juiste manier verwerkt. Het openstaande bedrag kun je vervolgens eenvoudig via een kruisposten-boeking wegboeken tegen het bijgeschreven bedrag op je normale bankrekening.

Gerelateerde artikelen

Facturen laten betalen via iDeal

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis