“Excel was altijd erg foutgevoelig. Met Gripp is dat nu gelukkig verleden tijd!”

Boomadviesbureau De Groot BV is een onafhankelijk adviesbureau dat particulieren, gemeenten en provincies adviseert op het gebied van boombeheer in de ruimste zin van het woord. Het in kaart brengen van de gezondheid, onderhoud- en veiligheidsstatus van bomen zijn de voornaamste werkzaamheden van Boomadviesbureau De Groot. Op basis van deze dataverzameling geeft het advies over het beheer van de bomen. Boomtechnisch adviseur en eigenaar Jan-Willem de Groot vertelt hoe Gripp een bijdrage levert in de bedrijfsvoering van een groen bedrijf.

“Werken met Excel gaat prima, maar het brengt ook risico’s met zich mee”

Jan-Willem legt uit dat de status van offertes, opdrachten en facturen voorheen met Excel werd bijgehouden. Iets wat prima werkt maar ook nadelen met zich mee brengt: “Voordat wij Gripp zijn gaan gebruiken werd Excel gebruikt voor het bijhouden van facturen en offertes. Werken met Excel gaat prima maar het brengt ook risico’s met zich mee. Er wordt namelijk geen melding gegeven wanneer er data ingevoerd wordt bij de verkeerde relatie, dit kan voor problemen zorgen bij de facturatie en komt onprofessioneel over. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een systeem waarbij dit niet kan gebeuren en ben daarom met Gripp gaan werken.”

“Ik heb nu de regie volledig in handen, waar ik ook ter wereld zit”

Volgens Jan-Willem brengt het werken met Gripp, naast het beter beheren van offertes en facturen, ook andere voordelen met zich mee: “Ik ben voor mijn werk veel weg en dan is het prettig dat ik op mijn Ipad zie dat er door mijn jongens een klus is afgerond. Door Gripp te gebruiken kan ik er dan meteen een factuur uitsturen, iets wat prettig is, want hoe eerder ik kan factureren, hoe beter. Ik heb nu de regie volledig in handen, waar ik ook ter wereld zit.”

“De registratie van verlof en vakantiedagen is door Gripp ook overzichtelijk geworden”

Door Gripp ook te gebruiken voor urenregistratie is Jan-Willem nu beter op de hoogte waar zijn medewerkers mee bezig zijn geweest: “Doordat ik verschillende opdrachten heb aangemaakt voor interne zaken kunnen mijn werknemers elk uur van de dag ergens op boeken wanneer zij niet voor klanten aan het werk zijn geweest. De registratie van verlof en vakantiedagen is door Gripp ook overzichtelijk geworden. Dit omdat werknemers opgenomen vakantiedagen en verlofuren gewoon kunnen registreren in Gripp.”

Meer ervaringen van adviesbureaus

Met Gripp hebben we een veel beter overzicht over ons bedrijf tot stand gebracht.

Bas Kooijman

Consultant bij bureau Tromp

Krijg net als 2.000+ bedrijven ook Gripp op de zaak

  • Efficiënte, gestroomlijnde bedrijfsprocessen
  • Minder fouten, meer werkplezier
  • Sneller en verantwoord groeien
  • Datagedreven ondernemen

The proof of the pudding…

..is in the eating. Probeer daarom Gripp bedrijfssoftware 14 dagen kosteloos uit. Geheel vrijblijvend. En zonder beperkingen.
Probeer nu gratis