Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Werken met de capaciteitsplanning

Naast de agenda, bevat Gripp ook een capaciteitsplanning, die je op een net iets andere wijze kan helpen om je projecten snel en optimaal in te plannen. Wij raden de capaciteitsplanning aan voor je collega's die de projecten daadwerkelijk inplannen. De agenda is daarentegen zeer geschikt voor dagelijks gebruik door de andere medewerkers.

Capaciteitsplanning

De capaciteitsplanning in Gripp is gemaakt voor het snel inplannen van je projecten, en de juiste taken bij de juiste mensen neer te leggen. Uniek is hierin de mogelijkheid om groeperingen toe te voegen. Standaard wordt de weergave gegroepeerd op medewerker. Je kunt er echter ook voor kiezen om bijvoorbeeld eerst te sorteren op 'Rol/afdeling', en daarna pas op medewerker. De medewerkers staan nu gegroepeerd per rol/afdeling. Het aantal niveaus is onbeperkt.
De volgorde van de groeperingen is van invloed op wat je ziet, en hoe nuttig die informatie is. Groeperen op 'rol/afdeling', en daarna op 'medewerker' is nuttiger dan eerst op 'medewerker' te groeperen, en daarna pas op 'rol/afdeling'.
Afbeelding

Globaal overzicht

Met de slider bovenaan de pagina kun je in- en uitzoomen. Het weekniveau is het meest gedetailleerde niveau. Wanneer je slider helemaal naar rechts verplaatst, heb je een globaler overzicht met minder details voor de komende 6 maanden.

Taken inplannen

Sleep een "Te plannen taak" vanuit de lijst aan de rechterkant van het scherm naar de capaciteitsplanning toe. Deze taken vinden hun oorsprong bij offertes of opdrachten, en zijn daar dus aan gekoppeld. Voor goed projectbeheer is het aan te raden om een project eerst op te delen in taken, en die vervolgens op het juiste moment aan de juiste persoon toe te wijzen.

Herhalend inplannen

Het is mogelijk om terugkerende items herhaald in te plannen, handig voor die terugkerende maandagochtend-meeting, of voor het snel inplannen van een taak van 160 uur voor de komende 4 weken. De optie voor het herhaald inplannen is beschikbaar bij het maken van een nieuw item.
Het herhaald inplannen is een hulpmiddel om snel meerdere items aan te maken. Ze zijn op dit moment niet aan elkaar gekoppeld, maar daar wordt wel aan gewerkt en zal in een toekomstige update beschikbaar worden gemaakt.

Instellingen opslaan

Je kunt de instellingen zoals je die op dat moment ziet opslaan als een preset. Handig om bijvoorbeeld de globale planning van het komende kwartaal op te roepen!

Zichtbaarheid van Te plannen taken

In een los supportartikel leggen we uit hoe je de lijst met Te plannen taken kunt beperken, en alleen te zien krijgt wat er daadwerkelijk ingepland moet worden.

Open het supportartikel.
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Opdrachten
Video
Planning
Video
Uren schrijven

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!