Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Werken met staffelprijzen

Wanneer je voor je klanten graag andere prijzen wilt hanteren naarmate ze meer afnemen, dan kun je gebruikmaken van staffelprijzen. Je leest alles over het werken met staffelprijzen op deze supportpagina.

Hoe voer ik staffelprijzen in?

Om staffelprijzen toe te voegen open je een productpagina. Klik op het tabje Staffelprijzen en bewerk vervolgens de pagina. Je kunt hier de prijzen voor aantallen groter dan 1 invullen, aangevuld met de inkoopprijs en de gewenste marge of opslag (net wat jullie gebruiken). Met de link Staffel regel toevoegen voeg je een nieuwe regel toe. Na het opslaan van de pagina worden de regels automatisch gesorteerd.
Afbeelding

Hoe importeer ik staffelprijzen?

Wanneer je veel producten hebt met staffelprijzen, dan kan het handiger zijn deze in een keer te importeren. Het importeren kan heel eenvoudig, en gaat via de import-module die te vinden is in de instellingen. Lees meer over het importeren van staffelprijzen op onze specifieke supportpagina.

Hoe gebruik ik staffelprijzen?

Bij het invoeren van een productregel op bijvoorbeeld een offerte, laadt Gripp automatisch het juiste bedrag in, gebasseerd op het ingevulde aantal. Mocht je het aantal aanpassen wanneer er al een product geselecteerd is, dan waarschuwt Gripp je met een klein uitroepteken dat de prijs op dat moment afwijkt van de basisprijs. Met een druk op de knop kun je inzien wat de juiste prijs dient te zijn, en deze direct overnemen. Wanneer je liever niet lastig gevallen wilt worden met een oranje uitroepteken, dan kun je dit onderdrukken. Het icoontje zal dan een onopvallende kleur aannemen.
Tip: Zit je niet te wachten op oranje waarschuwingsicoontjes in je offerteregels? Dan kun je dat via het tandwiel > Instellingen > tabblad Algemeen middels het vinkje Waarschuwing prijsafwijking tonen in regels uitschakelen.

Tip: Voorkomen dat Gripp automatisch de prijs bij het bijbehorende aantal overneemt op het moment dat je een product invoert? Ook dit kun je uitschakelen via het tandwiel > Instellingen > tabblad Algemeen middels het vinkje Automatisch staffelprijs overnemen.
Info: Voor producten met een verkoopprijs van 0 euro zal er nooit een waarschuwingsicoon getoond worden.
Let op! Wanneer je bij een relatie een tariefuitzondering hebt ingevuld voor het betreffende product, dan vormt dat de leidende prijs. De waarschuwing van de prijsafwijking zal dus gelden t.o.v. de specifiek ingestelde tariefuitzondering, en niet t.o.v. de product(staffel)prijzen.
Afbeelding
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Introductie & dashboard
Video
Timeline & geschiedenis
Video
Zoeken, filteren & exporteren
Video
Producten & pakketten
Video
Offertes

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!