files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Startnummers instellen

Je kunt in Gripp zelf bepalen wat het eerste nummer moet worden voor bijvoorbeeld offertes, opdrachten of facturen. Gripp nummert hier vervolgens automatisch op door. Voor facturen geldt een kleine uitzondering. Daarover lees je hieronder meer.

Startnummers aanpassen

Om de startnummers aan te passen, ga je via het tandwiel linksonder naar Instellingen. Onderaan op het tabblad Algemeen vind je een overzicht van de startnummers per onderdeel. Gripp telt automatisch door op het hoogste nummer dat in het systeem bekend is, met als minimum het ingestelde startnummer.
Afbeelding
Voorbeeld
Stel, je wilt offertes/opdrachten altijd laten beginnen met het jaartal. Je kunt dan bij "Laagste offerte/opdrachtnummer" het nummer 20170001 invullen. Wanneer er om wat voor een reden dan ook al een offerte of opdracht bestaat met nummer 20170040, dan zal het eerstvolgende nummer 20170041 worden. Het systeem kijkt immers naar het hoogste nummer dat gebruikt is.
Opmerking 1
Let er op dat je voldoende cijfers gebruikt achter het jaartal. Na het nummer 2017999, wordt bij de eerstvolgende offerte/opdracht/factuur het nummer 2018000 aangemaakt.
Opmerking 2
Soms wil je af van die lange nummers, en wil je kortere nummers gebruiken. Bijvoorbeeld van een notatie als 20170001 naar 1001. Helaas is dat niet mogelijk. Gripp zal namelijk altijd vinden dat 20170001 een hoger getal is dan 1001, en zal dus doornummeren op 20170001.

Eerste factuurnummer van het jaar

Voor factuurnummers geldt een uitzondering. Deze kunnen per jaar opnieuw bepaald worden. Je krijgt hiervan aan het begin van een nieuw jaar via de facturenpagina een melding in beeld. Hierin wordt het laatste factuurnummer van het afgelopen jaar getoond, en gevraagd wat het nieuwe moet worden.
Afbeelding
Let ook hier goed op het formaat. Gripp pakt het ingevulde nummer letterlijk als eerste nummer, en zal er nooit uit zichzelf een jaartal voorplakken. Vul dus 20170001, en niet 1001, wanneer je wilt dat jouw factuurnummer met het jaartal 2017 begint.
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Introductie & dashboard
Video
Timeline & geschiedenis
Video
Zoeken, filteren & exporteren
Video
Producten & pakketten
Video
Medewerkers

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!