Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Hoe kan ik zo snel mogelijk een bon boeken?

Een vraag die vaak gesteld wordt, is hoe een bonnetje van een aankoop geboekt moet worden. In Gripp worden bonnetjes gezien als een inkoopfactuur. Ze hebben immers (bijna) alle eigenschappen (zoals leverancier, datum, meerdere regels, een bedrag, eventueel meerdere BTW-tarieven, etc), op een factuurnummer na. Je zult echter zien dat het boeken van een bon als een inkoopfactuur veel sneller is dan in andere boekhoudpakketten. Daarin dien je doorgaans handmatig de BTW uit te rekenen en als losse regel toe te voegen. In Gripp kun je dat in een enkele handeling doen.

Wat is de snelste manier van inboeken?

Wacht tot de afschrijving zichtbaar wordt als bankmutatie. Klik bij het verwerken van de bankmutatie op 'Nieuw...' (rechts naast de link 'Op een inkoopfactuur'). Hiermee open je een pop-up waarin zoveel mogelijk gegevens reeds ingevuld staan. Gripp is zelflerend, en probeert de juiste leverancier en het grootboek er vanzelf bij te vinden. 9 van de 10 keer is het BTW-tarief dat gehanteerd wordt op de bon 21%. Gripp neemt dit percentage dan ook als standaard. Wanneer je de overige suggesties voor de velden voor de nieuwe inkoopfactuur hebt gecontroleerd, klik je onderaan in de pop-up op 'Toevoegen & factuur opslaan'. Je hebt hiermee (in de meeste gevallen) binnen twee klikken een inkoopfactuur aangemaakt en direct gekoppeld aan de bankmutatie.

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!