Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Outlook 365 Agenda koppeling instellen

Voordat je als medewerker gebruik kunt maken van de agenda-koppeling dient deze geactiveerd te worden. Het activeren kan gedaan worden door hoofdgebruikers, via Ingelogd als > Mijn account, door onder Gebruikers activeren het schuifje bij de betreffende medewerker(s) aan te zetten onder Koppeling externe agenda. Klik ten slotte rechtsboven op de groene knop 'Wijzigingen doorvoeren...'. Aan het gebruik van de agenda-koppeling zijn kosten verbonden. Zie voor een actueel overzicht van al onze tarieven onze prijzen.
Met de Microsoft Outlook 365 Agenda koppeling worden ingeplande taken automatisch doorgestuurd en up-to-date gehouden in jouw eigen Outlook 365 Agenda. De koppeling werkt twee kanten op: wanneer er iets wijzigt in Gripp, dan wordt dat doorgezet naar Outlook 365 Agenda. Omgekeerd, als er iets wijzigt in Outlook 365 Agenda, dan zal het agenda-item in Gripp worden aangepast.

Koppeling opzetten

Om een koppeling met Outlook 365 Agenda op te zetten, heb je allereerst een zakelijk Office 365 account nodig, met daarbij een Outlook 365 Agenda. Je kunt deze aanmaken via het inschrijfformulier op de website van Microsoft.

Let op: de koppeling werkt momenteel alleen twee kanten op met een zakelijk Office 365 account. Gratis accounts worden door Microsoft niet ondersteund. Tevens is het van belang dat ook gebruik wordt gemaakt van de e-mailfunctionaliteit van Office 365 zelf.
Het koppelen gaat per medewerker. Afhankelijk van de rechten, kan elke medewerker linksonder via Ingelogd als naar Mijn gegevens.

Mocht je het linkje Mijn gegevens niet zien, vraag dan aan een hoofdgebruiker of de rechten goed staan ingesteld.
Afbeelding
Klik op het tabblad 'Integraties'. Wanneer je het schuifje omzet, zul je binnen enkele seconden vanzelf omgeleid worden naar het Office 365 goedkeuringsscherm, waarbij je kunt aangeven dat Gripp gegevens mag lezen en schrijven in jouw agenda. Het is belangrijk dat je hier het juiste Office 365 Account selecteert, in het geval je er meerdere hebt.
Afbeelding
Na het geven van de goedkeuring keer je vanzelf terug naar Gripp. Een pop-up geeft aan of het koppelen is gelukt, en Gripp zal op de achtergrond beginnen met het synchroniseren van de Gripp- en Microsoftagenda.
Tip: Bij de planningspagina kun je met het wolkje aangeven of je de externe agenda-items wel of niet wilt weergeven.
Tip: Je kunt aangeven in Outlook of een agenda-item privé is. Wanneer dat het geval is, zal het in Gripp getoond worden zonder verdere details, met de melding 'Bezet'.

Wat wordt er gesynchroniseerd?

Na het opslaan in de vorige stap, zullen de Gripp agenda-items vanaf de meest recente maandag worden doorgezet naar Office 365 Agenda. Dit kan eventjes duren.

Mocht je na een uur nog geen items in je Office 365 Agenda zien verschijnen, dan kun je proberen de koppeling even te stoppen, en vervolgens opnieuw aan te zetten.
Let op: Herhaaltaken worden niet vanuit Office365 naar Gripp gesynchroniseert. Herhaaltaken die zijn ingepland in de Gripp-agenda worden daarentegen wel gesynchroniseertd naar Office365.

Wanneer wordt er gesynchroniseerd?

Het synchroniseren gebeurt real-time. Dat betekent dat er bij elke wijziging die je maakt, een seintje naar Outlook 365 Agenda gaat, en omgekeerd.

Mijn agenda-item wordt zichtbaar als een dag-evenement. Hoe komt dit?

In Gripp kan de planning gebruikt worden als een bezettingsoverzicht. Hierbij kan een projectmanager heel snel inplannen welke taken er op welke dag moeten gebeuren, zonder hierbij een begin- en eindtijd in te stellen. We kunnen deze agenda-items dus nergens op de juiste tijd plaatsen in Outlook 365 Agenda. Daarom zullen ze verschijnen als dag-evenement bovenaan de pagina. Om te zorgen dat ze wel netjes gedurende de dag verschijnen, kun je het best in jouw eigen Gripp planning de dag-modus aanklikken, en de items verslepen naar een specifiek tijdstip.

Wat betekent 'beta'?

De koppeling is vers van de pers, en is tot in den treure door ons getest. Toch kan het zijn dat er bijvoorbeeld een keer een agenda-item doorheen glipt om wat voor reden dan ook, of dat iets anders mis gaat. Mocht dat gebeuren, dan horen we dat graag, zodat we kunnen uitzoeken wat de oorzaak daarvan is.
api

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!