CSV bestand scheiden na exporteren

Gripp exporteert bestanden naar het veelgebruikte CSV. Hiermee kunnen alle gebruikers onder alle besturingssystemen zoals Windows, Apple OsX, of een Linux-variant, gebruik maken van de geëxporteerde gegevens. Onder Windows wordt het bestand echter anders geïnterpreteerd naar gelang de land- en taalinstellingen, en kan het vervelend zijn om de export steeds handmatig op kolom te moeten splitsen in Excel. Om er standaard voor te zorgen dat de export goed is, kan er in de instellingen een andere CSV-separator worden ingesteld, waarmee dit probleem opgelost kan worden. Je hebt hier echter wel de juiste rechten voor nodig.

Stappenplan

1. Ga naar Instellingen.
  2. Klik op 'Bewerken'.
  3. Op het eerst tabblad 'Algemeen' zie je een kopje 'Exporteeropties CSV'. Vul hier bij het scheidingsteken een ; in.
  4. Sla de wijzigingen op, en probeer de export opnieuw te maken

Voor de aanpassing

Afbeelding

Na de aanpassing