Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Bepalen van je verkoopprijs: marge of opslag

Voor het berekenen van de verkoopprijs van je producten heb je een keuze uit twee mogelijkheden: marge en opslag. Aangezien niet voor iedereen duidelijk is wat het verschil is tussen deze twee, volgt hieronder een korte toelichtingen met rekenvoorbeelden.

Marge

Wanneer je een marge van 25% hanteert, dan betekent dit dat 25% van je verkoopprijs uit marge bestaat. Om van je inkoopprijs tot je verkoopprijs te komen, gebruik je de volgende berekening:

100,00 / (1 – 25%) = 100,00 / 0,75 = €133,33.

Anders gezegd: de €33,33 euro is 25% van de verkoopprijs van €133.33. Een marge ligt (wanneer je een product voor meer geld verkoopt dan inkoopt) altijd tussen de 0 en 100%.

Opslag

Wanneer je een opslag van 25% hanteert, dan betekent dit dat je 25% van de inkoopprijs neemt en dit bedrag vervolgens optelt bij de inkoopprijs. Om van je inkoopprijs tot je verkoopprijs te komen gebruik je de volgende berekening:

100,00 x (1 + 25%) = 100,00 x 1,25 = €125,00.

Keuze: marge of opslag

De keuze voor het berekenen van je verkoopprijs met marge dan wel opslag, stel je in Gripp voortaan organisatiebreed in, zodat je dit als bedrijf consequent kunt doorvoeren op al je producten. Heb je je keuze bepaald en ingesteld, dan toont en hanteert de rekenhulp (zie de knop % naast inkoopprijs) enkel de gekozen optie. Medewerkers kunnen hierdoor niet meer per ongeluk de verkeerde optie kiezen, wat iedere twijfel die hierover bestond wegneemt.
Afbeelding
Welke optie in de rekenhulp gebruikt dient te worden, marge of opslag, stel je in door via het tandwieltje naar de Instellingen te gaan. Als je iets naar beneden scrolt zie je de optie Gebruik marge i.p.v. opslag in offerte / opdrachtregels, waarbij de optie marge standaard staat aangevinkt. Hanteer je liever een opslag op je inkoopprijs, dan kun je deze optie uitvinken.
Let erop dat je na het opslaan van de wijziging je pagina ververst (F5), dan pas wordt de wijziging doorgevoerd.
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Introductie & dashboard
Video
Timeline & geschiedenis
Video
Zoeken, filteren & exporteren
Video
Producten & pakketten
Video
Medewerkers

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!