Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Losse documenten toevoegen en downloaden

Bij offertes en opdrachten bestaat de mogelijkheid om, naast de offerte of opdrachtbon zelf, ook nog andere documenten te downloaden. Je kunt zelf documenten opstellen in Word, deze uploaden, en vervolgens direct als ingevuld PDF- of DocX-bestand downloaden. Handig voor bijvoorbeeld een extra overeenkomst die bij een offerte getekend moet worden, of een pakbon bij een opdracht.
Het opstellen van een document gebeurt in Word. Je kunt in Word diverse 'tags' gebruiken, die tijdens het downloaden van het document door Gripp worden omgezet naar de informatie uit de offerte of opdracht. Zo wordt de tag #onderwerp# vervangen door het daadwerkelijke onderwerp van de offerte of opdracht. Je vindt een link naar de volledige lijst met te gebruiken tags onderaan deze pagina.

Document toevoegen

Wanneer het document is opgesteld, klik je in een offerte of opdracht op het linkje 'Los document downloaden' aan de rechterkant onder het kopje 'Acties'. Klik vervolgens op het tabblad 'Toevoegen...'. Vul hier een naam, een omschrijving, en het zojuist gemaakte Word-sjabloon in. Met het vinkje 'Publiek' kun je aangeven of al je collega's dit document straks ook mogen downloaden. Wanneer alles is ingevuld, klik je op 'Opslaan'. Het document is nu direct toegevoegd aan het overzicht met documenten onder het tabje 'Documenten'. Met een druk op de knop download je vanaf hier het ingevulde document.
Afbeelding

Belangrijk voordat je begint

  • Het is noodzakelijk dat de tag, bijvoorbeeld #nummer#, volledig bestaat uit hetzelfde lettertype en lettergrootte, anders zal de tag niet worden vervangen. Mocht je een sjabloon hebben gemaakt waarbij niet alle tags vervangen zijn, controleer dan of de gehele tag, inclusief # en #, van hetzelfde lettertype en dezelfde grootte zijn.
  • Het kan zijn dat de tag langer is dan de grootte van de tabel-cel. Je kunt echter gewoon doortypen in de cel, het maakt niet uit voor het uiteindelijke resultaat.
Door de grote variëteit aan mogelijkheden die Word biedt, kan het zijn dat niet alles correct omgezet kan worden naar PDF-bestanden. Hierdoor kan Gripp geen gratis support geven op eigen aanpassingen. Wel kunnen de experts van Gripp je helpen bij het aanmaken of aanpassen van de sjablonen tegen een een DTP-tarief van €100 per uur. Wanneer je hier gebruik van wilt maken, kun je een offerte aanvragen via sales@gripp.com.

Voorbeeldsjablonen

Om je een beetje op weg te helpen, vind je hieronder een aantal voorbeeldsjablonen. Je kunt deze gebruiken als basis voor je eigen sjablonen.

Tags

Bij het instellen van de sjablonen kun je gebruik maken van de tags die je hier kunt vinden: Lijst met sjabloon-tags
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Introductie & dashboard
Video
Timeline & geschiedenis
Video
Zoeken, filteren & exporteren
Video
Producten & pakketten
Video
Offertes

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!