Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Livekoppeling met Twinfield

Voordat je gebruik kunt maken van de livekoppeling dient deze geactiveerd te worden. Het activeren kan gedaan worden door hoofdgebruikers, via Ingelogd als > Mijn account, door onder Abonnement & opties het schuifje aan te zetten bij Livekoppeling extern boekhoudpakket. Klik ten slotte rechtsboven op de groene knop 'Wijzigingen doorvoeren...'.. Aan deze livekoppeling zijn extra kosten verbonden. Zie voor een actueel overzicht van al onze tarieven onze prijzen.
Gripp biedt de mogelijkheid om een koppeling te maken met Twinfield. Door deze koppeling worden de facturen gesynchroniseerd naar Twinfield en worden betalingen die verwerkt zijn in Twinfield teruggekoppeld naar Gripp. Hierdoor blijft de openstaande postenlijst up to date en kan vanuit Gripp ook de herinnering/aanmaning verstuurd worden. De administratie wordt gevoerd in Twinfield, de facturen worden verstuurd vanaf Gripp.
Tip: Mocht je een startende Gripp-gebruiker zijn met een bestaand Twinfield-account, dan adviseren wij je relaties te exporteren uit Twinfield en deze in Gripp te importeren, inclusief het relatienummer dat gebruikt wordt in Twinfield, zodat dit relatienummer is beide systemen gelijk is. Hier lees je meer over het importeren van relaties.

Om de koppeling met Twinfield te maken moeten de volgende onderdelen ingesteld worden in Gripp.

Grootboekrekeningen (inkoop, verkoop)

Het beste is om het rekenschema wat je al gebruikt in Twinfield te importeren in Gripp. De grootboeken exporteren vanuit Twinfield gaat via de boekhouding > dimensies > Balans/winst&verlies > alles exporteren > het bestand staat klaar in het bestandsbeheer waar je gelijk naar toe kan navigerenof via de ‘ster’ in het menu naar toe kunt gaan. Daar kun je het document downloaden.
afbeelding
In Gripp ga je naar instellingen > Gegevens importeren (zie menu links) > Grootboeken. Je komt in het scherm Grootboeken importeren, waar je een voorbeeldbestand kunt downloaden. Dit voorbeeldbestand gebruik je om de grootboeken op de juiste wijze te importeren. De onderdelen uit het exportbestand van Twinfield kopieer en plak je in het voorbeeldbestand van Gripp. Ten slotte vul je bij de grootboeken de juiste categorieën in. De lijst met mogelijke categorienummers vind je hier.
afbeelding
Wanneer je het voorbeeldbestand hebt gevuld met de juiste gegevens, voeg je het bestand toe, klik je op Volgende en loop je de stappen door.

Btw-codes voor inkoop- en verkoop (waarschijnlijk VH, IH, VL, IL)

Voor de btw-codes in Twinfield moeten de volgende stappen worden doorlopen. Instellingen > administratie-instellingen > btw. Daar vind je de codes en ook de afkorting. Deze komt je ook tegen als je een verkoop- of inkoopfactuur maakt. In de dropdown vind je dezelfde afkortingen.
De code voor de verschillende btw-tarieven moet ingevoerd worden in Gripp. Via instellingen > btw-tarieven. Daar kun je btw-tarieven toevoegen, mochten bepaalde tarieven er niet tussen staan. Tevens voer je in de kolom ‘Code’ de code in die uit Twinfield komt uit de kolom code. Voorbeeld: BTW hoog 21% heeft als code in Twinfield VH, dan voer je in Gripp bij code VH in. Zo matcht het btw-tarief in beide systemen en kunnen ze met elkaar communiceren.
afbeelding

Dagboekcodes van het verkoop- en inkoopboek

Door via Boekhouding > Overzichten / rapporten > Grootboek (categorie bekijken) > Grootboekkaart > Grootboekrekening leeg laten zodat je alles krijgt te zien > volgende > krijg je een overzicht te zien. In dit overzicht zie je in de eerste kolom Dagboek terug. Neem de afkorting over van verkoop en inkoop. Deze dienen ingevoerd te worden in Gripp bij instellingen > tabblad financieel > instellingen voor boekhouding export.
afbeelding

Tegenrekeningen voor debiteuren en crediteuren (waarschijnlijk 1300 en 1600)

Het grootboeknummer voor debiteuren en crediteuren dient hier ingevuld te worden. Deze zijn terug te vinden in het exportbestand van de grootboekrekeningen. Het grootboeknummer voer je bij Gripp in, instellingen > tabblad financieel > instellingen voor boekhouding export.

Omgevingscode van de administratie

De omgevingscode van Twinfield heb je nodig nadat in Gripp de synchronisatieknop is geactiveerd (dit veld heet in Gripp Administratiecode). Deze omgevingscode gebruik je normaliter in het inlogscherm van Twinfield.
afbeelding
Heb je alle gegevens opgezocht en ingevoerd in Gripp, neem dan contact op met onze supportafdeling via support@gripp.com. Een van onze medewerkers controleert of alle instellingen in orde zijn en neemt vervolgens contact met je op, om samen de koppeling te activeren en de eerste synchronisatie door te lopen, zodat we zeker weten dat het goed gaat.

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!