Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

In 4 stappen naar een complete boekhouding

Deze pagina is alleen relevant wanneer je de Gripp Boekhoudmodule hebt geactiveerd. Ga linksonder naar Ingelogd als > Mijn Account > Boekhoudmodule activeren..."
Wanneer je gebruik wilt maken van de boekhouding, dienen er een aantal instellingen gedaan te worden. Je boekhouder is de aangewezen persoon om je hierbij te helpen. Aangezien Gripp een modern boekhoudpakket is, en volledig geïntegreerd is, kunnen we een hoop dingen automatisch voor je doen. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om BTW zelf te boeken. In de sectie “Do’s en Don’ts” vind je een lijstje met punten die wellicht interessant kunnen zijn voor je boekhouder om door te nemen. Hij kan hier dan rekening mee houden tijdens de inrichting van de boekhouding in Gripp.

Voor technische vragen of het melden van problemen kun je uiteraard wél bij ons terecht via support@gripp.com.

Hulp bij het opzetten van de boekhouding valt buiten de gratis support van Gripp en kan tijdens een uitrol, op locatie of via een Gripp Expert, op afstand worden gerealiseerd. De kosten hiervan kun je nalezen op onze website via de prijzenpagina.
De keuze om Gripp te gebruiken als boekhoudpakket ligt volledig bij jezelf, en de boekhoudmodule kun je in principe op elk moment aanschaffen. Vaak is het begin, of halverwege het jaar een mooie overstapdatum. Om met de boekhoudmodule te kunnen werken, is het van belang dat je de onderstaande stappen met succes doorloopt. Een aantal hiervan doe je wellicht al, anderen zullen nieuw zijn.

Stap 1

Verstuur je verkoopfacturen met Gripp zoals je gewend bent.

Stap 2

Boek je inkoopfacturen in Gripp en koppel daarbij ook gelijk elke inkoopfactuurregel aan een grootboek tijdens het invoeren. Om te voorkomen dat je dit vergeet, kun je het veld verplicht maken door in de instellingen op het tabblad Financieel de betreffende optie aan te zetten.

Stap 3

Importeer alle bankrekeningen die behoren bij jouw bedrijf in Gripp, en verwerk betalingen van facturen en inkoopfacturen vanaf hier. Alle betalingen die horen bij een inkoop- of verkoopfactuur boek je op de corresponderende factuur. Alle overige zaken waar geen BTW op rust, kun je direct wegboeken naar een grootboek. Bijvoorbeeld zaken als rente, bankkosten en belastingen.

Stap 4

Stel de beginbalans in. Zie hiervoor de handleiding voor het instellen van de boekhouding, hoofdstuk 2.

Tot slot

Eigenlijk ben je nu voor 99% klaar. Je debiteuren- en crediteurenbeheer is op orde, de winst- en verliesrekening is kloppend & real-time, de BTW-rapportage wordt automatisch opgesteld en de balans is altijd bijgewerkt. Toch kan het zijn dat er bepaalde handmatige acties verricht moeten worden. Zie het kopje ‘Speciale boekingen’ in de handleiding voor een aantal voorbeelden.
Tip: Je kunt je boekhouder ook toegang geven tot de financiële delen van Gripp. Hij kan dan bij alle gegevens onder de kopjes 'Facturen’, ‘Boekhouding’ en bij de noodzakelijke instellingen. Je kunt dit activeren door naar de instellingen te gaan, tabblad Financieel, en daar ‘Inloggegevens boekhouder’ in te vullen en op actief te zetten.

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!