files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Hoe verklein ik de kans dat mijn offerte e.d. in de spam-box komen?

De onderstaande uitleg is bedoeld als informatie voor jou en de beheerder van de domeinnaam van je e-mailadres (het gedeelte achter de @). Doorgaans is dat dezelfde partij als waar ook je website is gehost. Gripp kan géén ondersteuning bieden bij het correct instellen van hetgeen hieronder wordt uitgelegd.
Spam-filters worden steeds strenger en daarom is het belangrijk om Gripp goed te configuren zodat jouw offerte of factuur niet in de spam-folder van jouw (toekomstige) klant komt. Er zijn twee manier om te zorgen dat dit niet gebeurt, namelijk:
  • een SPF-record toevoegen aan de DNS van jouw domein
  • een externe SMTP-server instellen waarmee de e-mail verzonden kan worden
Hieronder worden beide manieren verder toegelicht.

Optie 1 - SPF-record instellen

Sender Policy Framework (SPF) geeft aan welke mailservers op internet e-mailberichten uit naam van jouw domein mogen versturen. In de DNS van jouw domein kun je het SPF-record aanmaken.
v=spf1 include:_spf.gripp.com ~all
Mocht je al een SPF-record hebben bijvoorbeeld voor google.nl, dan kun je op de volgende manier een extra server toevoegen.
v=spf1 include:_spf.google.com include:_spf.gripp.com ~all
Vervolgens kun je in de instellingen de applicatie testen of de SPF-record goed is geconfigureerd. Afhankelijk van jouw hosting-provider kan het tussen de tussen de 5 tot 10 minuten duren voordat het DNS-record online is geüpdate en de wijzigingen zichtbaar zijn.

Optie 2 - SMTP-server instellen

Per identiteit kun je een e-mailadres en een naam opgeven, die gebruikt worden bij het verzenden van een e-mail.
Afbeelding
Tevens kun je de instellingen van een SMTP-server invullen (geavanceerd). Hiermee verloopt de verzending van de e-mail daadwerkelijk via deze server, en verschijnt de e-mail in veel gevallen tevens in de outbox van je e-mailprogramma. Je kunt dit instellen via Instellingen (tandwiel) > Identiteiten & Sjablonen > Identiteit (klik onder Naam op bedrijfsnaam) > tabblad E-mail configuratie > Bewerken > vinkje plaatsen bij Uitgaande mail. Wanneer je dit aanvinkt, opent onderstaand blok met invoervelden. Hieronder staat de uitleg van de verschillende invoervelden die noodzakelijk zijn voor het versturen van e-mail via een eigen SMTP-server.
  • auth, de autorisatie-methode die gebruikt moet worden (“login”)
  • username, de gebruikersnaam van de e-mailaccount
  • password, het wachtwoord van de e-mailaccount
  • ssl, het type van de beveiligde verbinding (“ssl”, “tls”)
  • port, de poort waarop de SMTP server draait, waarschijnlijk (“465″,”587″)
  • host, de hostname van de SMTP server
Video
Introductie & dashboard
Video
Timeline & geschiedenis
Video
Zoeken, filteren & exporteren
Video
Producten & pakketten
Video
Offertes