Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Hoe krijg ik inzicht in m'n uren bij opdrachten met een totaalprijs?

In sommige situaties wil je een vast bedrag voor je werkzaamheden communiceren naar je klant (bijvoorbeeld 1x Website voor 5000 euro), maar intern wel een voortgang bekijken op basis van een geschat aantal uren, afgezet tegen de werkelijk geschreven uren. Er zijn in Gripp meerdere manieren om dit te bereiken:

Methode 1

Er wordt i.p.v. "1 stuk a 5000 euro", het verwachte aantal uren ingevuld, bijvoorbeeld 50 uur a 100 euro per uur. Omdat het onderdeel is toegevoegd als 'Fixed', krijgt de klant wel altijd het volledige bedrag gefactureerd (nooit meer of minder), en krijgt de klant tevens niet te zien hoeveel er werkelijk is gewerkt, maar hou je zelf wel inzicht in hoeveel uur er geschreven is, ten opzichte van de inschatting. Het voordeel is dat je slechts 1 opdrachtonderdeel nodig hebt, waar medewerkers direct hun uren op kunnen schrijven. Het nadeel is dat er richting de klant gecommuniceerd wordt dat het fixed 50 uur * 100 euro is, in plaats van 1x 5000 euro.

Methode 2

De opdrachtregel wordt aangepast zodat er geen uren op geschreven kunnen worden (door op het oogje met het streepje erdoor te klikken zodra je met de muis over de opdrachtregels gaat). Er wordt een extra opdrachtregel toegevoegd met een nieuw product (bijvoorbeeld "Uren ......") met de factuurbasis “Niet doorbelasten” waar de 50 uur wordt ingevoerd als aantal. De medewerkers zien bij het uren schrijven dan alleen dat onderdeel wanneer ze de opdracht selecteren, en kunnen daar hun uren op schrijven. De klant ziet op de factuur alleen maar de 1x fixed a 5000 euro. Het voordeel hiervan is dat er richting de klant echt één fixed price wordt gecommuniceerd. Het nadeel is dat er iets meer werk verricht moet worden bij het opstellen van de opdracht en dat deze uren in de rapportage bij de medewerker niet worden weergegeven als declarabele uren.
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Uren schrijven

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!