Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Hoe kan ik relaties importeren in Gripp?

Je kunt snel en eenvoudig al je relaties importeren in Gripp aan de hand van specifieke CSV-bestanden, die je vindt door op de relatieoverzichtspagina te klikken op 'Relaties importeren...'. Er verschijnt nu een pop-up met meer informatie en een link naar de voorbeeldbestanden. Vul de voorbeeldbestanden met je eigen gegevens, en upload de bestanden, waarbij het bestand Bedrijven altijd voorafgaand aan het bestand Contactpersonen geïmporteerd moet worden. Het systeem is nu gevuld met jouw relaties!

Voorbeeldbestanden

Controles bij het importeren van bedrijven

Bij het importeren van relaties worden een aantal controles uitgevoerd. Hieronder de zaken waar je op moet letten:
VeldnaamControle
RelatienummerHet relatienummer moet uniek zijn. Indien je gebruikmaakt van een extern boekhoudpakket, zoals Exact Online of Twinfield, dan adviseren wij de relatienummers gelijk te houden aan die in het boekhoudpakket.
RekeningnummerAls het rekeningnummer is ingevuld, zijn ook de velden 'tenaamstelling' en 'rekeningplaats' verplicht.
PostadresselectieMag alleen de waarden 'gelijk aan bezoekadres' of 'anders' bevatten. Wanneer je kiest voor de waarde 'anders', dan zijn de velden voor het postadres (V t/m AA) verplicht.
FactuurverzendenperMag alleen de waarden 'per post' of 'per e-mail' bevatten. Indien 'per e-mail' wordt ingevoerd, dan is het veld 'factuuremail' (AC) verplicht.
FactuurverzendennaarMag alleen de waarden 'gelijk aan bezoekadres', 'gelijk aan postadres' of 'anders' bevatten. Wanneer je kiest voor de waarde 'gelijk aan postadres', dan zijn de velden voor het postadres (V t/m AA) verplicht. Wanneer je kiest voor de waarde 'anders', dan zijn de velden voor het factuuradres (AE t/m AK) verplicht.
TagsHier kun je relaties direct een tag meegeven. Je kunt per relatie meerdere tags invoeren, door ze van elkaar te scheiden met een komma en een spatie.
LeadMag alleen de waarden 'ja' of 'nee' bevatten.
KlantMag alleen de waarden 'ja' of 'nee' bevatten.
LeverancierMag alleen de waarden 'ja' of 'nee' bevatten.
ActiefMag alleen de waarden 'ja' of 'nee' bevatten.

Controles bij het importeren van particulieren

De controles zijn idem als bij bedrijven, met enkele toevoegingen:
VeldnaamControle
AanhefMag alleen de waarden 'de heer', 'mevrouw' of 'de heer of mevrouw' bevatten. Deze waarden dienen volledig uitgeschreven te zijn en geen afkortingen.

Controles bij het importeren van contactpersonen

Ook bij het importeren van contactpersonen worden een aantal controles uitgevoerd. Hieronder de zaken waar je op moet letten:
VeldnaamControle
RelatienummerbedrijfDit is het relatienummer van het bedrijf waar de contactpersoon aan gekoppeld moet worden. Er moet een bedrijf (géén particulier) bestaan met dit relatienummer.
AanhefMag alleen de waarden 'de heer', 'mevrouw' of 'de heer of mevrouw' bevatten. Deze waarden dienen volledig uitgeschreven te zijn en geen afkortingen.
Belangrijk (Tonen op relatiekaart)Mag alleen de waarden 'ja' of 'nee' bevatten
ActiefMag alleen de waarden 'ja' of 'nee' bevatten.
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Relaties

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!