Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Hoe kan ik een creditfactuur maken?

Om een creditfactuur te maken open je op de factuurpagina de factuur die je wilt crediteren en klik je vervolgens rechts onder Acties op de knop 'Creditfactuur aanmaken'. Er wordt een nieuwe, nog onopgeslagen, factuur getoond, waar je eventueel wijzigingen of opmerkingen kunt toevoegen. Wanneer je op "Opslaan" klikt is de factuur definitief opgeslagen, en kun je deze verzenden of downloaden.

Crediteren en afboeken

Wanneer een factuur nog niet is betaald, kun je er ook voor kiezen de factuur direct te crediteren en af te boeken. Dit doe je door de de factuur in het overzicht rechts te selecteren en in het menu rechts te klikken op de knop Crediteren en afboeken. Op de achtergrond wordt dan automatisch een creditfactuur en een memoriaalboeking aangemaakt. Doordat er een memoriaalboeking wordt gemaakt, komen zowel de factuur als de creditfactuur direct op voldaan te staan.
Mocht je de creditfactuur al hebben aangemaakt, dan kun je de factuur en creditfatuur eveneens tegen elkaar wegboeken op de wijze zoals hierboven beschreven, met als enige verschil dat je beide facturen dient te selecteren voor je klikt op de knop Crediteren en afboeken. Uiteraard wordt er in dit geval geen nieuwe creditfactuur meer aangemaakt.

Ontkoppelen

Om ervoor te zorgen dat de productregels in de opdracht weer vrijgegeven worden om deze opnieuw te kunnen factureren, dien je zowel de oorspronkelijke verkoopfactuur als de creditfactuur te ontkoppelen van de verkoopopdracht. Open hiervoor achtereenvolgens de factuur en creditfactuur en klik bij beiden rechts onder Acties op de blauwe knop "Ontkoppelen van opdracht". Je kunt nu een nieuwe verkoopfactuur aanmaken.
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Factureren
Video
Contracten

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!