Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Handleiding - 6. Afsluiten boekjaar

Deze pagina is alleen relevant wanneer je de Gripp Boekhoudmodule hebt geactiveerd. Ga via Ingelogd als naar Mijn Account en zet onder Abonnement & opties het schuifje aan bij Boekhoudmodule. Klik ten slotte rechtsboven op de groene knop 'Wijzigingen doorvoeren...'.
Gripp gebruikt doorlopende boekjaren. Een balans is bijvoorbeeld op elk moment te raadplegen. Wel is het fijn om aan het einde van het jaar e.e.a. af te sluiten, zodat er op 1 januari een aantal tellertjes weer op 0 staan.
Om het boekjaar af te sluiten, is het allereerst belangrijk dat alles netjes is bijgewerkt tot en met 31 december. Omdat de post er soms even over kan doen, is het slim om het jaar niet direct op 1 januari al af te sluiten, maar dit iets later te doen.
Voor een B.V. zal de winst aan het einde van het jaar moeten worden toegevoegd aan de overige reserves. Dit betreft een speciale memoriaalboeking, die automatisch aangemaakt kan worden door Gripp. Ga hiervoor naar “Boekhouding > Balans” en klik rechts op “Jaar afsluiten…”. Er zal na het opslaan een memoriaalboeking worden gemaakt om het winstsaldo van dat jaar over te boeken naar de algemene reserves. Het winstsaldo komt daarmee effectief op 0 te staan.
Je kunt er in de pop-up ‘Jaar afsluiten…’ voor kiezen om het tijdsvak direct te vergrendelen, zodat er geen boekingen meer gemaakt kunnen worden die invloed hebben op het winstsaldo.

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!