Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Handleiding - 3. Wekelijkse werkwijze

Deze pagina is alleen relevant wanneer je de Gripp Boekhoudmodule hebt geactiveerd. Ga via Ingelogd als naar Mijn Account en zet onder Abonnement & opties het schuifje aan bij Boekhoudmodule. Klik ten slotte rechtsboven op de groene knop 'Wijzigingen doorvoeren...'.
Zoals gezegd ben je al voor 99% klaar wanneer je de onderstaande zaken netjes doet. De voordelen van het bijhouden van je administratie zijn groot! Zo heb je altijd overzicht in je debiteuren & crediteuren, heb je altijd het inzicht of je winstgevend draait en kun je op elk moment een rapportage draaien wanneer daar behoefte aan is.
Wij raden aan om je administratie regelmatig (bijvoorbeeld eens per week) bij te werken. Heb je veel inkomende facturen of bankmutaties te verwerken, dan kun je dat uiteraard ook vaker doen. Het bijwerken van de administratie bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: het verzenden van je verkoopfacturen

Zodra je een factuur verzendt, zul je zien dat je ‘winst’ omhoog gaat, evenals je debiteurenstand op de balans.

Stap 2: het verwerken van inkoopfacturen

Inkoopfacturen kun je handmatig invoeren of automatisch laten binnenkomen via de mail. In het laatste geval wordt ook UBL ondersteund, waardoor je in het beste geval alleen op Opslaan hoeft te klikken om een binnengekomen inkoopfactuur te verwerken in Gripp. We hebben voor dit proces een aantal nuttige helppagina’s opgesteld met daarin meer informatie:
Na het verwerken van inkoopfacturen zullen je kosten (verlies) stijgen, en zal ook je crediteurenstand (de nog openstaande schuld richting je leveranciers) zijn gestegen.

Stap 3: het verwerken van de bankmutaties

Een ander onderdeel, dat nog een klein beetje handwerk vereist, is het verwerken van de bankmutaties. Je kunt de bankmutaties bij de grootste banken downloaden in een bestand (MT940) en vervolgens uploaden in Gripp. Het verwerken bestaat vervolgens bijvoorbeeld uit het koppelen van de betaling aan een factuur. Gripp probeert aan de hand van een aantal gegevens al een zo goed mogelijke suggestie te doen, zodat je vaak alleen hoeft te controleren of het de juiste factuur betreft.
Alles waar geen in- of verkoopfactuur bij hoort (bijvoorbeeld de afschrijving van de bankkosten, een betaling aan de belastingdienst, etc), kun je direct wegboeken op een grootboek.
Let op: wij raden aan om voor alles waar je in werkelijkheid een factuur/bon van hebt, ook als zodaning in te voeren. Hiermee komt je administratie het meeste overeen met de werkelijkheid, en worden zaken als BTW automatisch goed berekend in het systeem.
Wanneer je betalingen hebt geboekt op een factuur of inkoopfactuur, dan zullen de debiteuren- en crediteurenrekening direct worden aangepast. De openstaande schuld of vorderingen zijn nu immers veranderd.

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!