Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Werken met een g-rekening

Onderstaande uitleg is afkomstig van de website van de belastingdienst. Lees hier de volledig uitleg.
Als u personeel uitzendt, uitleent of detacheert op de Nederlandse markt, kan een inlener u vragen een g-rekening te openen. Een g-rekening is een geblokkeerde bankrekening waarmee u alleen de loonheffingen en/of de btw aan de belastingdienst kunt betalen. Een g-rekeningnummer bevat altijd de cijfers 099 op de 3 posities direct na de uit 4 letters bestaande bankcode.
Om gebruik te kunnen maken van de functionaliteit g-rekening, dien je het recht G-rekening toe te kennen in het rechtenprofiel. Dit doe je via tandwiel > Rechtenprofielen > profiel selecteren > tabblad Algemene rechten > pagina bewerken > G-rekening aanvinken > pagina opslaan.

G-rekening voor inkoopfacturen

Soms vraagt een leverancier om een bepaald bedrag te storten op de g-rekening en het restant op een normale rekening. Op de inkoopfactuur staat vermeld welk bedrag naar welk rekeningnummer gestort dient te worden. Het g-rekeningnummer van de leverancier kun je invoeren op de relatiekaart van de leverancier. Het bedrag wat naar de g-rekening overgemaakt moet worden kun je invullen in het veld Bedrag g-rekening. Bij het maken van een betaalbatch houdt Gripp rekening met het bedrag dat overgemaakt moet worden naar de g-rekening. Bij het verwerken van een betaling doe je dat zoals je gewend bent: je boekt beide betaalde bedragen op de inkoopfactuur.

G-rekening bij verkoopfacturen

Wanneer je een klant een deel van de verkoopfactuur wilt laten voldoen op een g-rekening, dan kun je dit instellen op de factuur-detailpagina, door een vast bedrag in te vullen bij het veld Bedrag g-rekening. Om je klant te informeren dat een bepaald bedrag overgemaakt dient te worden naar een g-rekening, is het nodig je sjabloon aan te passen. Aangezien dit een generieke wijziging betreft die geldt voor al je facturen, is het zaak de tekst dusdanig op te stellen dat deze ook voor reguliere facturen een kloppende tekst vormt. Je kunt de tekst kwijt in het veld voor de betalingswijze, die je kunt vinden via het tandwiel > Instellingen > Factuurfases. Een voorbeeld van een tekst is:
Wij verzoeken u vriendelijk om voor {vervaldatum} een bedrag van:
€{totaal_inclbtw_inclkorting_minus_grekening} te voldoen op {afzendbankrekening}
€{totaal_inclbtw_inclkorting_grekening} te voldoen op g-rekening {afzendgrekening}.
Het kan zijn dat je maatwerksjablonen hebt die anders ingericht zijn dan onze standaard sjablonen. In dat geval kan het zijn dat bovenstaande tekst in het sjabloon zelf staat. In dat geval dien je de Docx-sjabloonbestanden zelf aan te passen. Voor eventuele hulp of ondersteuning kun je onze consultants inschakelen. De gemaakte uren zullen op nacalculatie worden doorbelast.

G-rekening in combinatie met automatische incasso

Op dit moment ondersteunt Gripp niet het gebruik van g-rekeningen i.c.m. automatische incasso voor het incasseren van verkoopfacturen. Probeer je toch een incassobatch te downloaden voor een factuur met een bedrag op de g-rekening dan krijg je hier een melding van.
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Factureren
Video
Contracten

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!