Mag Gripp cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane
Logo Gripp voor Social Media
Je account wordt aangemaakt!
Een klein momentje...
Oeps, er is iets misgegaan!
Probeer het later opnieuw.

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
reclame
advies
project
communicatie
marketing
consultancy
architecten
installatie
internet
sign
bureau van nu

Factuurnummer & factuurdatum wijzigen

Het is voor jouw administratie belangrijk dat dingen die invloed hebben op de boekhouding (facturen, inkoopfacturen, bankmutaties, etc), niet zonder meer gewijzigd of verwijderd kunnen worden. Een fout zit immers in een klein hoekje. Wel vinden wij dat, mocht je 100% zeker weten dat de factuur gewijzigd of verwijderd kan worden, dit mogelijk moet zijn. Je maakt dit mogelijk door via tandwiel > tabblad Financieel > onderaan de pagina te klikken op Ja, ik het komende kwartier facturen en bankmutaties kunnen verwijderen en/of bewerken.
Soms komt het voor dat een factuurnummer of -datum achteraf gewijzigd moet worden omdat er een foutje is gemaakt. Gelukkig kan dat in Gripp zonder problemen. Wanneer een factuur een datum en nummer heeft (dus na verzending), kan dit heel eenvoudig gewijzigd worden door de factuur te openen, op bewerken te klikken, en vervolgens op het pennetje te klikken achter het factuurnummer. Zie onderstaand screenshot.
Afbeelding
In de pop-up kun je vervolgens het factuurnummer en/of de datum wijzigen. Mocht de combinatie van factuurnummer en -datum niet passen tussen de overige facturen, dan krijg je hiervoor een waarschuwing, maar kun je er alsnog voor kiezen de nieuw gekozen waarden op te slaan.
Wanneer je een factuur met een datum in het verleden wilt aanmaken, bv. omdat deze nog net bij de vorige maand hoorde, dien je de conceptfactuur eerst handmatig te markeren als verzonden (via Verzenden of downloaden Factuur > tabblad Handmatig in pop-up > Markeer als verzonden), zodat de factuur een nummer en een datum krijgt. Vervolgens kun je bovenstaande stappen doorlopen om de factuurdatum aan te passen.
Bekijk ook onze video's over dit onderwerp
Video
Factureren
Video
Contracten

Probeer het zelf een maand lang gratis!

Gripp maakt een einde aan fouten in de projectadministratie van jouw bedrijf.
Bovendien levert het programma een fikse tijdsbesparing op. Ervaar zelf het gemak!